Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Stoov Ploov review: kan de verwarming wat lager met dit warmtekussen?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Stoov Ploov

Als je een Instagram-account hebt, dan kan het je bijna niet ontgaan zijn. Het Nederlandse bedrijf Stoov lanceerde eind vorig jaar een grote reclame-campagne op het sociale netwerk. Als Instagram dacht dat je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in een slim huis, techniek en gadgets in het algemeen of de stijgende energieprijzen, dan kreeg je slimme warmtekussens en warmtedekens voorgeschoteld. Wij testen het Stoov Ploov warmtekussen.

Voorzien van een flinke accu, geven de Stoov kussens en dekens je voor een paar uur warmte – en de intensiteit is in te stellen in drie verschillende niveaus. Werkt dat beter dan een kruik met kokend water of een elektrisch kussen met snoer? Onze Stoov Ploov review wijst het uit.

Inhoud van de verpakking

In de verpakking van de Stoov Ploov-warmtekussen zitten in totaal vier onderdelen. Er is de kussenvulling, de accu, een opberghoesje voor beide (met de warmtebron), en ten slotte een kussensloop. Laatstgenoemde is er in verschillende materialen: fluweel, wol of katoen bijvoorbeeld. Wij hebben de wollen versie en die voelt knus en hoogwaardig aan. Dat geldt wat minder voor het binnenwerk. De opberghoes valt meer in de categorie gerecycled plastic en de vulling ligt op het niveau van een iets duurder Ikea-kussen.

Voor het eerste gebruik

Maar voordat we een oordeel vellen, zetten we eerst het geheel in elkaar. Dat betekent: de accu in een speciaal zakje van de opberghoes plaatsen (let op: níét in het vakje waar de warmtebron zit) en aansluiten op een slim weggewerkt kabeltje in de rand van de hoes. Daarna de vulling toevoegen en de kussensloop eromheen doen en klaar is Stoov. En door de buitenkant voelt die dan toch hoogwaardig genoeg aan om de vanafprijs van € 99,95 rechtvaardigen. Misschien logisch, maar de Ploov van Stoov ziet eruit als ieder ander kussen.

Een leuk detail vinden we het oranje merklipje, iets minder enthousiast zijn we over de achterkant van de kussensloop. Die is tegen de verwachting in namelijk niet van hetzelfde wollen materiaal als de voorkant, maar van donkergrijs vilt. De accu is daarentegen wel op een goede plek weggewerkt en valt niet direct op. Maar uiteraard kan zo’n flinke accu niet zomaar verdwijnen, en zo nu en dan voel je hem dan ook als je de Ploov op je schoot hebt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Stoov Ploov inschakelen

Om Stoov in te schakelen, druk je een verborgen knop in het eerdergenoemde lipje in. Hij begint dan op het hoogste niveau te verwarmen. Na elke volgende druk op de knop neemt het niveau af, tot Stoov weer uitgaat. Dat is allemaal af te lezen aan drie rode ledjes op het lipje. Wil je weten hoe vol de accu van je Stoov nog is, dan houd je de knop een paar seconden ingedrukt.

De warmte die Stoov produceert, ervaren wij als bijzonder aangenaam. Het is gebaseerd op infrarood. Dat betekent dat de warmtebron in de opberghoes niet de lucht opwarmt, maar echt het kussen zelf. En jou. Je mag alleen geen wonderen verwachten wat de temperatuur betreft. Het laagste niveau is goed voor 34 graden, niveau twee bereikt 38 graden en het hoogste niveau zit op 42 graden. Met onze niet-wetenschappelijke meetmethode (koortsthermometer) konden we dat bevestigen.

Stoov Ploov opladen

42 graden klinkt veel, maar het is niets in vergelijking met een kruik waar water van 95 graden in zit. Anderzijds geeft zo’n kruik zijn warmte dan weer veel sneller af, terwijl de Ploov je met de grotere accu voor negen uur van warmte voorziet. Opladen duurt dan wel wat langer dan water koken, maar is met zo’n 3 à 4 uur prima te doen. Wat we nog tof zouden vinden, is app- en wifi-ondersteuning. Hiermee zou je je Stoov nog slimmer kunnen maken en bijvoorbeeld tijdschema’s kunnen instellen via je iPhone. Misschien iets voor de toekomst?

Stoov Ploov review: onze conclusie

Wie op zoek is naar een duurzaam warmtekussen voor alledaags gebruik, krijgt met de Ploov van Stoov een prima product. Verwacht alleen geen wonderen wat de temperatuur betreft. Je koopt hem bij onder meer Bol.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pluspunten

  • Fluweelzachte buitenkant
  • Kabel netjes weggewerkt
  • Wordt zo heet als geadverteerd

Minpunten

  • Niet zo heet als een kruik
  • Binnenwerk voelt een beetje goedkoop aan