Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Standland review: hoe vaak heb jij vandaag gestaan?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
strandland_137

Een app die je helpt om ieder uur van de dag eventjes te staan – al was het maar een minuut. Dat is Standland! En geloof ons: deze app motiveert je nog meer dan de Staan-ring van de apple Watch. Bovendien is-ie er ook voor de iPhone.

Meer dan een maand geleden schreef ik 27 tips voor je iPhone-batterij. Het meest gehoorde commentaar? ‘Wat heb jij daar nou voor widget op je thuisscherm staan? Met dat kippetje?’ Blijkbaar sprak de widget (te zien op de eerste pagina van het artikel) tot ieders verbeelding. En ik moet ook zeggen: het is ook een van mijn favoriete widgets. Bovendien is–ie nog goed voor mijn gezondheid ook. De app die erachter schuilgaat is Standland – dit is onze review!

 

strandland_137

Standland laat een landschap zien waarin een paar schattige huisdiertjes leven. Konijnen, kippetjes, puppy’s … Je verzamelt de diverse landschappen en de dieren door eens per uur te gaan staan. Op je Apple Watch hangt dat samen met de blauwe Staan-ring, heb je alleen een iPhone dan is het equivalent voor één keer staan tachtig stappen. Voor iedere keer dat je staat, belandt er een monster in je landschap. Zodra die gaan glitteren, tik je erop om muntjes te verzamelen. Tik vooral ook eens op het monstertje boven op de wolk voor een leuke augmented reality-verrassing.

strandland_137

Als je megaveel muntjes hebt, kun je nieuwe landschappen, huisdieren en huisdieren voor je huisdier ontgrendelen. Dat gaat tergend langzaam – en laat dat nu juist de kracht van deze app zijn. Je moet echt héél vaak gaan staan om een item te kunnen ‘betalen’. Het kan ook met een in-app aankoop, maar dat voelt als valsspelen. Voor mij persoonlijk werkt dat veel beter dan die kille Staan-ring op mijn Watch. Twaalf keer staan per dag? Maak er gerust zestien van. Tegen die tijd is mijn batterij wel leeg, ja.

Pluspunten

Minpunten