Terug naar Soundcore Motion X600: dit is de nieuwe en kleinere gettoblaster
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Soundcore Motion X600: dit is de nieuwe en kleinere gettoblaster

Door Ward Edema20 augustus 2023 09:003 min. leestijd0

De tijd van boomboxes en gettoblasters ligt ver achter ons – althans, dat dachten we. Soundcore, een dochterbedrijf van Anker, kondigde namelijk eerder dit jaar de Motion X600 aan: een draadloze speaker die verdacht veel op zo’n box van weleer lijkt. Maar dan een stuk compacter, want hij is maar dertig centimeter breed en weegt slechts twee kilo. Kan het met dat formaat wel ergens naar klinken?

Soundcore Motion X600


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Stijlvol waterdicht

Voordat we daarop ingaan, eerst even terug naar het design. De X600 heeft weliswaar een ouderwetse hendel, verder is hij erg modern en haast Apple-achtig afgewerkt. Zo bestaat de body grotendeels uit grijs aluminium, zijn de randen mooi afgerond en is het geheel zelfs IPX7 waterdicht. Dat wil zeggen dat hij minstens dertig minuten onder water kan overleven, en hij een tripje op de boot of aan het strand ook overleeft als je een beetje een kluns bent.

Een blik op de specificaties: de accu van de X600 gaat twaalf uur mee, je verbindt de speaker via bluetooth met je iPhone, iPad of Mac, en hij heeft zelfs een aux-poortje voor wie liever bekabeld iets aansluit. En ben je geen fan van grijs? Dan is hij er ook in het blauw of groen. Al met al klinkt het al als een mooi pakket, maar de echte wow-factor komt pas als je hem aanzet.

Spatial audio

De X600 heeft een indrukwekkende set speakers aan boord, met vijf drivers waarvan twee voor het linkerkanaal, twee voor het rechterkanaal, en één opwaarts gerichte driver. Met de achterliggende vijf versterkers komt de X600 uit op een gezamenlijk vermogen van 50 watt.

De belangrijkste party trick om dit geheel goed te laten klinken, is een speciale Spatial Sound-modus, te activeren met een klein tiptoetsje. Hiermee creëert de speaker een ruimtelijk geluid dat voor een ‘meenee­m­speaker’ vrij uniek is. De X600 klinkt simpelweg veel groter dan hij is, zelfs in een grotere ruimte.

Tik je ook nog op het BassUp-tiptoetsje om de bas uit te breiden, dan is het spektakel compleet. Je kunt in de bijbehorende app duiken om de EQ aan te passen op je wensen, maar dat vonden wij verder niet nodig: het geluid is met Spatial Sound en BassUp mooi in balans, met detail in de hoge tonen, prima middentonen en (voor z’n formaat) een diepe bas.

Je hoort dat het om een kleinere speaker gaat: instrumenten klinken soms alsof ze nog iets meer ademruimte kunnen gebruiken. Anderzijds, de enige reden dat we dit noemen, is dat de X600 zo ver boven z’n formaat uitstijgt dat we hem willen beoordelen als een speaker die twee keer zo groot is. En dat is niet helemaal eerlijk.

Geen AirPlay

Soundcore Motion X600

Wat wél een valide kritiekpunt is: de X600 heeft geen wifi, en dus ook geen ondersteuning voor AirPlay. Bluetooth werkt ook prima, en is in dit geval ook erg stabiel, maar heeft wel de beperking dat het ‘slechts’ 256 kbps AAC aankan op Apple-apparaten. Lossless is er dus niet bij. Dit had met AirPlay opgelost kunnen worden, want die verbinding gaat wel tot volledige cd-kwaliteit. Puntje voor de opvolger, dus.

Soundcore Motion X600: conclusie

De Soundcore Motion X600 is een mooi totaalpakket: goede looks, fijne features en een spectaculaire sound voor het formaat. Zoek je nog een speaker voor je vakantie, dan kun je de zoektocht hier stopzetten.

Plus
  • Hoogwaardig design.
  • Waterdicht.
  • Mooi ruimtelijk geluid.
  • Goed in balans.
Min
  • Geen ondersteuning voor AirPlay.
De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar