Terug naar Song of Bloom (winnaar Apple Design Award 2020)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Song of Bloom (winnaar Apple Design Award 2020)

Door Sven Lamers6 juli 2020 13:382 min. leestijd0

Vorige week reikte Apple de Apple Design Awards 2020 uit. Acht apps en games werden bekroond vanwege hun innovatieve design. Een van de winnaars is Song of Bloom – in iCreate 119 schreven we daarover onderstaande review.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!

Song of Bloom

Het is een gek begin. Je opent de nieuwe puzzelgame Song of Bloom van ontwikkelaar Kamibox, en tikt je in een mum van tijd door verschillende schermen met symbolen en korte animaties. Ondertussen vertelt een vrouwelijke stem iets over tekens die haar aan iets herinneren. Na ongeveer één minuut – je bent zelf nog bezig om het geheel te begrijpen – is Song of Bloom alweer voorbij. Hoeveel je ook op het scherm veegt, er ontstaan alleen maar rode lijnen. Alleen opnieuw opstarten laat je verdergaan in het verhaal.

song of bloom

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Licht geïrriteerd dus de tweede poging. En nu vallen je tijdens het gekke begin ineens verborgen hints op die toegang geven tot de puzzels en mini-spelletjes die het hart van het spel vormen. Hierbij laat de ontwikkelaar zien wat creatief game-design is. Geen uitdaging lijkt op een andere, en voor veel raadsels moet je buiten het kader denken. Sterker nog, soms moet je alle facetten van de iPhone-bediening gebruiken om de puzzels op te lossen. Alleen als je op het juiste moment je iPhone schudt of een bepaalde schakelaar bedient, doorgrond je de moeilijkste raadsels.

Aan het einde van elke puzzel verschijnt – als symbool voor de titel van het spel – een bloesem. Hoe meer raadsels je oplost, des te uitgebreider wordt de tak die in het titelmenu de weg naar de verschillende puzzels wijst. Daarnaast zie je aan de tak na een aanraking hints voor nog niet gevonden bloesems. Wie dit hulpmiddel accepteert, struikelt over een zwakte van deze game. Soms zijn de hints te weinig behulpzaam, soms zijn ze veel te direct.

Op den duur is het vermoeiend om je herhaaldelijk door bepaalde passages van de game te tikken. Ook het als fragmenten vertelde verhaal kan zijn beloftes aan het einde niet waarmaken. De sterren van het spel zijn dus voor de puzzels. En zo ligt de aantrekkelijkheid van Song of Bloom vooral in het oplossen van alle raadsels met behulp van creativiteit en doorzettingsvermogen. Heerlijk bevredigende succesmomenten zijn je prijs.

Song of Bloom kost € 2,99 en is te downloaden in de App Store voor iPhone en iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar