Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Sofa-app review: met deze Sofa zit je goed

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Sofa app review

Ik vind het steeds lastiger om te onthouden wat voor media ik geconsumeerd heb. Dat komt in de eerste plaats natuurlijk door het enorme aanbod. Op mijn iPhone staan apps als Netflix, Podcasts, Storytel en Spotify en die worden allemaal intensief gebruikt. Het komt denk ik ook door de digitalisering: soms weet ik niet eens meer de titel van een e-book dat ik nu lees, terwijl de kaft van een papieren boek dat dagen naast je bed ligt, veel beter beklijft. Gelukkig is daar de app Sofa voor, maar hoe scoort hij in onze review?

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Sofa is een app waarmee je lijstjes aanmaakt met alles wat je gezien, gehoord en gelezen hebt. Heb je ergens op je iPhone een lijstje staan van wat je in de toekomst nog allemaal wilt zien, horen en lezen? Ook dat kun je in de app kwijt. Je voegt gemakkelijk items toe vanuit de bibliotheek van de app. Die is enorm, en bevat bijvoorbeeld ook Nederlandstalige podcasts. Nederlandstalige boeken is dan weer een ander verhaal, maar je kunt altijd handmatig dingen toevoegen.

Gewoonlijk vind ik het een crime om dit soort lijstjes bij te houden, maar het gemak waarmee je via Sofa orde in de steeds maar uitdijende chaos schept, is enorm. Dat geeft voldoening, en daarom blijf je het allemaal trouw invullen. Ook heel fijn is dat je hiermee alles mooi centraal houdt. Eén app voor (audio)boeken, podcasts, apps, films, series, games, albums en zelfs bordspellen. Natuurlijk is er weer een abonnement mogelijk, maar wij hadden ruim voldoende aan de opties van de gratis versie.

Pluspunten

Minpunten