Terug naar Skratch review: kras de wereld open met deze app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Skratch review: kras de wereld open met deze app

Door Annemiek Lourensen19 maart 2023 09:003 min. leestijd0

Beschouw je jezelf als een echte wereldreiziger? Eerst zien, dan geloven. Zo laat je met de app Skratch aan iedereen zien welke bestemmingen je zoal hebt bereikt. Maar of Skratch ook echt de moeite waard is, lees je in deze review.

Skratch review


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Skratch review

Droom je van een persoonlijke wereldkaart aan de muur? Zo een waarop je steden, landen of andere gebieden kunt openkrassen met een muntje, om zo aan te geven dat je hier ooit bent geweest? Deze plekken krijgen dan een andere kleur, dus hoe meer locaties je bezoekt, hoe vrolijker en persoonlijker de kaart wordt. Echte avonturiers zien het zelfs als een uitdaging om zo veel mogelijk landen te ‘ontgrendelen’.

In plaats van een enorme poster te kopen die vervolgens je halve wand bedekt, kun je ook de iPhone-app Skratch installeren. Deze is niet alleen compacter, maar ook net zo handig: selecteer een land en tik onderin op ‘Visited’ om deze plek roze te maken en dus als bezocht te markeren. Bij sommige landen komt er zelfs een geinige animatie in beeld. Kijken we bijvoorbeeld naar Frankrijk, dan wordt het scherm ineens bedolven onder een lading baguettes.

Er valt nog veel te ontdekken

Overigens staat de app ook vol functies waar een fysieke kaart niet tegenop kan. Een land markeren als ‘Want to visit’ bijvoorbeeld. Deze plek wordt dan blauw, zodat je alle landen op je bucketlist in een oogopslag onderscheidt van je voorgaande bestemmingen. Wil je wat meer inzicht in je reisgedrag? Tik rechtsonder op ‘Passport’ voor een overzicht, zoals hoeveel landen je in totaal hebt bezocht, hoeveel procent van de wereld dit is en meer.

En om nog even terug te komen op de plekken die je hoopt te bezoeken: Skratch werkt zelfs als hulpmiddel voor het plannen van een reis. Via het ‘Explore’-tabblad linksonder doe je namelijk de nodige reisinspiratie op, en je vindt er belangrijke informatie over je bestemmingen. Denk hierbij aan de huidige reisbeperkingen, de transportmogelijkheden en hoe je daar de juiste autoriteiten bereikt.

Doorgewinterde reizigers denken nu wellicht: als je ooit naar Kaapstad bent geweest, heb je toch niet heel Zuid-Afrika gezien? Zij mogen dat krasmuntje weer voor de dag halen – en deze inleveren bij Skratch. In de gratis versie van de app is het namelijk alleen mogelijk om hele landen te markeren. Wil je juist steden of kleine gebieden openkrassen, dan moet je een eenmalige aankoop van € 7,99 doen. Tja, dat is dan weer het voordeel van een echte wereldkaart.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar