Terug naar SketchBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

SketchBook Pro

Door Redactie iCreate5 juli 2011 12:041 min. leestijd0

Ontwikkelaar: Autodesk Inc.

SketchBook Pro is een teken- en schetsprogramma voor de iPad. De app is gebaseerd op de PC-versie en komt door het touchscreen tot zijn recht – vooral als je ook nog eens een speciale stylus gebruikt. De app is bedoeld voor zowel beginnende als professionele ontwerpers en tekenaars en kost met 79 cent maar een fractie van de prijs van het pc-programma.

Het programma blinkt uit door zijn eenvoudige en intuïtieve interface. Het enige dat je bij een nieuw project ziet, is een leeg wit scherm met een klein rondje midden onder. Dat rondje is de toegang tot de hele menustructuur die bestaat uit een groter rondje (de puck) waarmee je de penseeleigenschappen (size en opacity) aanpast. Verder zijn er vier knoppen in de hoeken van het scherm (undo, redo, full screen, new canvas) en bovenin is er de knoppenbalk.

De belangrijkste knoppen zijn de Brush Editor (75 instelbare penselen, stiften en stempels), Draw Style (voor rechte lijnen cirkels en rechthoeken), een symmetriemodus (van elke lijn die je tekent wordt een spiegelbeeld meegetekend) en Layer Editor (maximaal zes lagen). De kunstmatige drukgevoeligheid geeft erg mooie natuurlijke veegeffecten. Je kunt je werk exporteren naar de fotobibliotheek, iTunes en e-mail.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar