Terug naar Sketchar review: iedereen kan kunstenaar worden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Sketchar review: iedereen kan kunstenaar worden

Door Annemiek Lourensen21 september 2022 09:002 min. leestijd0

Rembrandt, Vermeer, Van Gogh – als onze lage landen ergens in uitblinken, is het in kunstschilders. Maar ook deze meesters zijn bescheiden begonnen en niet met hun vaardigheden geboren. En wat doe je vandaag de dag als je iets nieuws wilt leren? De digitale wereld om hulp vragen, natuurlijk. Of de app Sketchar je daarbij helpt, lees je in deze review.

Sketchar review


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Sketchar is een teken-app met een twist: hij gebruikt Augmented Reality (AR) om schetsen in de werkelijkheid te projecteren. Je selecteert een van de workshops in de app, richt de camera van je iPhone op een blanco canvas (de voorkeur gaat uit naar een A4’tje) en de schets wordt hierop geprojecteerd. Vervolgens wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je de tekening nabootst en schets je terwijl je naar het scherm van je toestel kijkt.

De focus ligt dus vooral op het traceren van afbeeldingen, om beginners te leren hoe verschillende composities, mensen en dieren in elkaar steken. De techniek is even wennen, maar het resultaat loont.

Palet vol mogelijkheden

De app bevat meer dan 100.000 cursussen, lessen en schetsen, waarvan een deel gratis is. Je kunt hiervoor AR gebruiken, maar digitaal overtrekken kan ook, direct in de app.

Ben je na verloop van tijd zover dat je je eigen afbeeldingen (zonder workshops) wilt uploaden en traceren met AR? Dan betaal je daar € 19,49 per maand of € 69,99 (!) per jaar voor. Maar ja, tegen die tijd kun je wellicht zelfs zonder voorbeeld prachtig tekenen, al is een app als Procreate daar juist een stuk toegankelijker voor.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar