Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Rosso beschermt je iPhone met hoesjes en screenprotectors

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De firma Rosso heeft een uitgebreide collectie accessoires die een goede bescherming bieden voor je iPhone. Zo is er de Element Wallet Case, de Deluxe Wallet Case, de Privacy Glass Screen Protector en de Tempered Glass Screen Protector. We hebben de verschillende varianten van deze hoesjes en screenprotectors getest voor de iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max).

Bekijk de Rosso-accessoires

Element Wallet Case

De Rosso Element Wallet Case is een zogeheten bookcase hoesje. Dat wil zeggen dat je iPhone rondom volledig wordt beschermd. We hadden twee varianten van dit hoesje om uit te proberen: de standaard-versie en de 2-in-1-versie.

rosso

De standaard-versie is een klassieke bookcase. Je iPhone zit goed vast in een stevig TPU binnenframe en wordt omhuld door een cover van kunstleer. Die cover voelt zowel zacht als een beetje stroef, wat er voor zorgt dat je hem niet snel uit je handen laat glippen. Of je het kunstleer met structuur mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak.


kooptip

Het is ons niet duidelijk waar de twee gaatjes rechtsonder in het frame voor dienen. Mogelijk is het een foutje, want bij de 2-in-1-versie zitten deze gaatjes niet. De Element Wallet Case sluit gemakkelijk met een magnetisch lipje, dat bijna automatisch vastklikt. Deze versie kun je bovendien gebruiken als standaard om je iPhone in landschapsmodus te zetten.rosso

De 2-in-1-versie lijkt sprekend op de standaard-versie, met het verschil dat het TPU binnenframe ook gelijk fungeert als backcover voor je iPhone. Deze backcover zit eveneens magnetisch vast in het hoesje, dus eruit halen en terugplaatsen gaat erg gemakkelijk.

Rosso Deluxe Wallet Case

deluxe

De Deluxe Wallet Case lijkt op de Element Wallet Case, maar is gemaakt van top grain koeienleer. Het materiaal is dikker, voelt steviger en ziet er wat ons betreft ook een stuk stijlvoller uit. We vermoeden dat de levensduur van dit leer ook langer zal zijn dan het kunstleer van de Element-versie. De reguliere versie van de Deluxe Wallet Case biedt ruimte voor drie pasjes, maar in de versie voor de iPhone 14 Pro Max kun je er vier kwijt. Het TPU binnenframe van het hoesje is net iets beter afgewerkt. Zo zien de uitsparingen voor de oplader en de luidsprekers er netter uit dan bij de Element Wallet Case. De twee mysterieuze gaatjes die wij bij dat hoesje constateerden, ontbreken hier.

Qua functionaliteit verschillen beide modellen eigenlijk niet. Ze bieden allebei een uitstekende rondom bescherming en je kunt ze ook allebei gebruikten als standaard. Wat wel nog een verschil is, is dat je de magnetische sluiting bij de Element ook aan de voorkant van het hoesje kunt vastklikken wanneer je het hoesje geopend hebt. Bij de Deluxe voor de iPhone 14 Pro Max die wij hebben getest, is dit niet mogelijk. Overigens wordt de Deluxe-versie in een doos geleverd en de Element-versie in een hersluitbare plastic verpakking.

Tempered Glass Screen Protector

tempered glass screenprotector

 

Wil je je iPhone nog beter beschermen, dan kun je bij Rosso ook prima terecht voor een screenprotector. De Tempered Glass Screen Protector is gemaakt van echt gehard glas. Dat biedt niet alleen de beste bescherming, het voelt ook prettiger qua bediening als je het vergelijkt met flexibele screenprotectors.

De screenprotector wordt geleverd met een installation tray, een lensdoekje, een sticker om stof mee te verwijderen, en doekje met alcohol en een spateltje voor het gladstrijken. Dit alles helpt je om de screenprotector perfect op het scherm van je iPhone te installeren.

Privacy Glass Screen Protector

privacy

Deze screenprotector gaat een stapje verder wat betreft bescherming, maar wordt wel geleverd zonder installation tray. De Privacy Glass Screen Protector beschermt namelijk niet alleen het scherm van je iPhone, maar ook jouw eigen privacy. Hij is namelijk uitgerust met 2-way privacy glass, wat inhoudt dat er niemand ongewenst kan meekijken vanaf de zijkant. Toch wordt jouw eigen blik niet belemmerd wanneer je in landschapsmodus naar je scherm kijkt.

Ook deze screenprotector is gemaakt van gehard glas en biedt een uitstekende bescherming tegen krassen en barsten. Hoewel een installation tray ontbreekt, krijg je er wel weer een lensdoekje, sticker en alcoholdoekje bij. Een spateltje ontbreekt eveneens.

De Rosso Collectie

Rosso biedt nog wat meer soorten bescherming dan we hier bespreken, zoals de Select Pouch en de Select Back Cover. Op de website kun je de hele Rosso Collectie bekijken. Een van de officiële verkooppunten is gsmpunt.nl.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pluspunten

  • Voor ieder wat wils
  • Uitstekende bescherming

Minpunten

  • Niet alle materialen lijken even duurzaam