Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Rewind: Music Time Travel review – even terugspoelen met deze app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Rewind music time travel review

Van 1960 tot 2010, wat is jouw favoriete tijdperk qua muziek? Veel luisteraars hebben namelijk één periode waar ze vol nostalgie op terugkijken. Al wordt dat nog leuker met de app Rewind: Music Time Travel – lees hier onze review!

Rewind: Music Time Travel review

Qua muzieksmaak ben ik een oude ziel. Elvis Presley? Ik blèr alles mee. Jacques Brel? Zo mooi. En Queen natuurlijk. Ik heb soms nostalgie naar een tijd die ik nooit heb meegemaakt en ik geloof niet dat ik na mijn vijfentwintigste meer dan een handvol nieuwe artiesten heb ontdekt. Maakt niet uit, want er is ook nog steeds veel oude muziek om te (her)ontdekken.

Met de app Rewind: Music Time Travel kun je een jaar uit de ­muziekgeschiedenis kiezen, ergens tussen 1960 en 2010, en dan beland je in een soort tijdcapsule. Bovenaan wordt (in beeld en geluid) het opvallendste muzieknieuws van dat specifieke jaar gepresenteerd. Zo ontdek ik dat in mijn geboortejaar MTV gelanceerd werd en zie ik beelden van Jimi Hendrix die jaren eerder zijn gitaar in brand steekt.

Daaronder zie je onder meer de toptracks van dat jaar volgens de Billboard Chart en opkomende artiesten en albums. Het heeft al met al een beetje wat weg van Spotify. Ook leuk is de ‘Weekly Discovery’ waarin je een stapel platen vindt die deze week hun zoveelste verjaardag vieren. Lieve help, hoe kan dat album van J.Lo 22 jaar oud zijn?

Op alle nummers kun je tikken om een preview van ongeveer een halve minuut te beluisteren. Wil je de rest van een liedje horen, dan word je daarvoor doorverwezen naar Tidal. Hopelijk voegt de ontwikkelaar in de toekomst ook ondersteuning voor Apple Music en/of Spotify toe, want Tidal is mij te jong en te hip.

Pluspunten

Minpunten