Terug naar Rewind: Music Time Travel review – even terugspoelen met deze app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Rewind: Music Time Travel review – even terugspoelen met deze app

Door Laura Grootaarts26 maart 2023 09:002 min. leestijd0

Van 1960 tot 2010, wat is jouw favoriete tijdperk qua muziek? Veel luisteraars hebben namelijk één periode waar ze vol nostalgie op terugkijken. Al wordt dat nog leuker met de app Rewind: Music Time Travel – lees hier onze review!

Rewind music time travel review


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Rewind: Music Time Travel review

Qua muzieksmaak ben ik een oude ziel. Elvis Presley? Ik blèr alles mee. Jacques Brel? Zo mooi. En Queen natuurlijk. Ik heb soms nostalgie naar een tijd die ik nooit heb meegemaakt en ik geloof niet dat ik na mijn vijfentwintigste meer dan een handvol nieuwe artiesten heb ontdekt. Maakt niet uit, want er is ook nog steeds veel oude muziek om te (her)ontdekken.

Met de app Rewind: Music Time Travel kun je een jaar uit de ­muziekgeschiedenis kiezen, ergens tussen 1960 en 2010, en dan beland je in een soort tijdcapsule. Bovenaan wordt (in beeld en geluid) het opvallendste muzieknieuws van dat specifieke jaar gepresenteerd. Zo ontdek ik dat in mijn geboortejaar MTV gelanceerd werd en zie ik beelden van Jimi Hendrix die jaren eerder zijn gitaar in brand steekt.

Daaronder zie je onder meer de toptracks van dat jaar volgens de Billboard Chart en opkomende artiesten en albums. Het heeft al met al een beetje wat weg van Spotify. Ook leuk is de ‘Weekly Discovery’ waarin je een stapel platen vindt die deze week hun zoveelste verjaardag vieren. Lieve help, hoe kan dat album van J.Lo 22 jaar oud zijn?

Op alle nummers kun je tikken om een preview van ongeveer een halve minuut te beluisteren. Wil je de rest van een liedje horen, dan word je daarvoor doorverwezen naar Tidal. Hopelijk voegt de ontwikkelaar in de toekomst ook ondersteuning voor Apple Music en/of Spotify toe, want Tidal is mij te jong en te hip.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar