Terug naar Review: Wacom Bamboo Spark
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Wacom Bamboo Spark

Door Arjan Kropman19 november 2015 11:264 min. leestijd0

De beste ideeën worden geboren op kladpapier. Het probleem is om alle aantekeningen die zo ontstaan op een zinnige manier op te slaan en te bewaren. De Bamboo Spark van Wacom levert op papier (letterlijk) een coole oplossing. De Spark is geen digitale pen, maar een (bijna) conventionele pen met een vulling vol inkt. Maar nu komt de magie: alles wat je met de Spark schrijft, zend je via een druk op de knop naar je iPhone of iPad. Stel je voor, al die geweldige ideeën bij elkaar op alle Apple-apparaten die je gebruikt.

Wacom Bamboo Spark pen

Bamboo Spark is niet gewoon maar een pen

Het belangrijkste is het mapje dat meegeleverd wordt. Het sensorpad dat daarin verwerkt is, registreert de bewegingen van de pen op het papier dat je boven op de pad plaatst. De Spark wordt geleverd met een kladblokje dat netjes op de sensor past, maar je kunt elk kladblok gebruiken dat je wilt of gewoon een los vel papier op het sensorpad leggen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De bewegingen van de Spark-stylus worden opvallend nauwkeurig gekopieerd naar het geheugen van het systeem. Elk streepje wordt tot op de millimeter overgenomen. Het pad en de pen werken zo gevoelig samen dat je zelfs een dik pak papier kunt gebruiken zonder dat dit de werking verpest.

Bamboo Spark
Sync je aantekeningen met je iPhone of iPad

Ben je klaar met je aantekeningen, dan is een druk op de knop van het mapje genoeg om de schetsen via bluetooth of via de cloud-dienst van Wacom naar je iPhone of iPad te sturen. Daar verschijnt de pagina in de Spark-app. Je hebt vanaf nu alle belangrijke aantekeningen en geniale ideeën bij de hand. Wanneer je niet online bent, kun je toch gewoon doorgaan met schetsen en opslaan. De Spark kan namelijk lokaal honderd pagina’s onthouden. Het eerstvolgende moment waarop je weer online bent, worden de pagina’s gesynchroniseerd.

Overigens kun je vanuit de app de aantekeningen nog aanpassen door er nieuwe krabbels bij te maken. Door middel van een tijdlijn kun je de schetsen ook stap voor stap terugdraaien. Zo zie je de aantekeningen langzaam verdwijnen en kies je voor het punt waarop ze het best zijn. Het is echter wel alles of niets: je kunt geen onderdelen weghalen en andere laten staan. Je kunt de opgeslagen aantekeningen vervolgens exporteren als afbeelding, PDF of WILL.

Wensenlijstje

De Spark slaat een prachtige brug van de analoge naar de digitale wereld en de werking van de Spark is geweldig. Toch hebben we ook nog een wensenlijstje.

Zo vallen de mogelijkheden die je hebt nadat je de aantekeningen van het papier naar de app hebt verzonden nog een beetje tegen. Wanneer je de synchronisatieknop eenmaal hebt ingedrukt, staat de pagina vast en kan er niets meer veranderd worden. Je kunt de aantekeningen niet achteraf op papier aanpassen of bijwerken. Je moet dus goed plannen wanneer je de aantekeningen opslaat.

Wacom Bamboo Spark mapjeHet volgende punt is het mapje, dat ziet er prima uit, maar er is geen keuze in materialen. Een mooi lederen mapje of een systeem dat je kunt gebruiken in combinatie met bestaande mappen zou welkom zijn.

Verkrijgbaar in verschillende versies

De Spark is in drie versies te verkrijgen. Per versie verschilt de linker binnenkant van de map. De eerste is geschikt voor een iPhone, de tweede voor een tablet en tot slot is er een versie speciaal voor de iPad Air 2. Tot slot is de vulling van de stylus klein. De Spark wordt geleverd met twee extra vullingen, maar de veelschrijver zal daar snel doorheen raken. Het zijn allemaal kleine puntjes, in de basis vinden we de Spark nog altijd geweldig: de ideale combinatie tussen analoog en digitaal.

De Wacom Bamboo Spark kost € 159,90. Meer informatie lees je op wacom.com.

Deze review is afkomstig uit iCreate 73. Bestel deze uitgave nu in onze webshop!

Plus
  • Perfecte gevoeligheid
  • Gemakkelijk op te starten
Min
  • Aantekeningen kunnen achteraf niet meer aangevuld worden op papier.
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar