Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Teufel Rockster (speaker)

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Teufel Rockster


Lees verder na de advertentie

We testen bij iCreate al jaren speakers en soms denken we alles wel zo’n beetje te hebben gehad. Maar nog nooit kwam er een speaker met een steekwagen binnengereden. Totdat de Teufel Rockster werd binnengerold. Deze speaker is bijna een meter hoog en weegt 31,5 kilo: volgens Teufels eigen zeggen is de Rockster ‘de Godzilla onder de luidsprekers’.

Teufel Rockster

Enorme speaker met enorm veel knoppen

Als je verbazing over de enorme omvang van deze speaker is weggeëbd, val je in volgende verbazing. Er zitten namelijk enorm veel aansluitingen en knopjes op de achterkant. Alleen al om de Rockster aan te zetten heb je drie opties (een stroomkabel, auto-accu of de interne accu), er zijn twee aan/uit-knoppen en er is een schakelaar om de stroomstand te kiezen. De inputmogelijkheden zijn nog breder: een jack-kabel, dubbele tulp, mini-jack, XLR, en twee keer bluetooth (met twee pairing-knopjes), een masterinput met stereo-XLR.

Was het dat? Nee, er zijn ook nog uitvoerpoorten voor de koptelefoon en een extra speaker. Tot slot vinden we ook nog schuifjes om de in- en output te selecteren en draaiknoppen om galm op de gitaar of microfoon te zetten en het volume van de koptelefoon en speaker te regelen. Gelukkig zijn hier handleidingen voor uitgevonden.


kooptip

Achterkant Teufel Rockster speaker

Teufel Rockster maakt de dj in je wakker

Zeiden we dat er aan de achterkant van de Rockster veel knopjes zaten? Klap je het klepje boven om, dan vind je nóg meer knopjes! En deze brengen de ware aard van de Rockster naar boven. Hier ontdek je namelijk dat je met een schuif tussen de twee inputkanalen kunt schakelen. Je kunt dus gemakkelijk twee bronnen door elkaar mixen. De ware dj in ons wordt op zijn wenken bediend. Je kunt voor beide kanalen de input selecteren, het volume aanpassen en de bas, middle en treble inregelen. Je kunt dus lekker spelen met je muziek en spannende overgangen in elkaar mixen.

Uiteraard mag voor de dj de koptelefoon niet ontbreken: die staat los van de output van de speaker, dus je kunt terwijl de muziek van kanaal 1 afspeelt, kanaal 2 instellen om weer een perfecte overgang in elkaar te draaien.

Monsterlijk volume uit deze luidspreker

Uiteraard is de Teufel Rockster niet alleen zo groot om heel veel knopjes te herbergen. Godzilla produceert namelijk een ‘monsterlijk’ volume. Je hebt 115 dB tot je beschikking, met diepe bas door de 15-inch subwoofer en duidelijke hoge tonen door de 1-inch tweeter. Ook bij dit hoge volume (we hebben het vrijdagmiddag op kantoor even aangedurfd) worden alle dimensies nog steeds goed gebalanceerd weergegeven. Deze kracht is ruim voldoende voor de wildere feesten en om dat te benadrukken, is de Rockster zeer robuust gemaakt – hij kan tegen een stootje en een omgestoten glas bier dus.

Kortom: komt er wat familie op visite, heb je een kinderfeestje of zit je ’s zomers lekker in de tuin … dan is de Teufel Rockster ongeschikt. Heb je een wild knalfeest en wil je een stapje verder gaan dan een simpel afspeellijstje? Dan is de Rockster geweldig.

Pluspunten

  • Kan ontzettend hard maar blijft goed klinken
  • twee kanalen werken prima
  • leuke dj-opties

Minpunten

  • Te veel knopjes
  • poorten en schakelaars
  • functionaliteit erg specifiek
  • waar laat je hem als je geen feestje hebt?