Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Teufel Motiv B

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Teufel Motiv B

Teufel is niet zo’n bekende naam in audioland. Het bedrijf maakt luidsprekers in alle soorten en maten. Van hoofdtelefoons via stereoluidsprekers tot complete surroundsets. Doordat Teufel de distributie in eigen hand houdt, kan het de prijzen van de producten laag houden. Vrijwel alles is dus redelijk betaalbaar. Maar wat je natuurlijk echt wilt weten, is: hoe klinkt het? Wij voelden de Teufel Motiv B aan de tand en gingen op zoek naar het antwoord op die vraag.

Uitpakken

De Motiv B is een 2.0-set. Dat wil zeggen dat er geen aparte subwoofer nodig is. Het geluid komt uit twee speakers die niet groter zijn dan doorsnee computerluidsprekers zoals je die nog kent van vroeger. Daarnaast zit er een versterker ingebouwd. Als je de doos opent, vind je eerst een uit de kluiten gewassen voeding en een kabeltje om beide luidsprekers met elkaar te verbinden. Zoals vaker is draadloos dus niet zo draadloos als je zou willen.

De luidsprekers hebben twee drivers: een tweeter en een woofer. Onder de woofer zit een kleine gleuf die dienstdoet als bass-reflexpoort. Dit maakt het mogelijk dat er toch een diepe bas komt uit zo’n klein apparaat. Het design is niet opvallend. Jammer genoeg zit er een transparant plastic plaatje aan de voorkant van het apparaat dat met vier schroeven aan de luidsprekers is bevestigd. Dit plaatje is niet heel fraai en doet af aan het minimalistische uiterlijk van de luidsprekers.

Geluid


kooptip

Hoewel er een aux-ingang is waarmee je externe apparaten kunt aansluiten, zullen de meeste mensen de speakers via bluetooth van muziek voorzien. Je koppelt je iOS-apparaat heel eenvoudig en in een mum van tijd geniet je van muziek. Teufel gebruikt hiervoor de zogeheten apt-x codec, die een beter geluid produceert dan ‘normaal’ bluetooth.

Het geluid is verrassend te noemen. Het volume dat ze produceren is zeer hoog voor de afmetingen. Ook de bassen zijn opmerkelijk diep. Voor liefhebbers van pompende dance of hip-hop knallen de kleintjes misschien net iets te weinig, maar het geluidsbeeld is redelijk gebalanceerd en dit blijft ook zo op hogere volumes.

Conclusie

De Motiv B is, zeker voor deze prijs, een prima set. Het feit dat er twee luidsprekers het stereo-signaal weergeven, leidt ertoe dat je ‘echte’ stereoweergave hebt en geen pseudo-stereo wat je hebt bij systemen die uit één unit bestaan. Jammer genoeg is er nog steeds een kabeltje nodig van de ene luidspreker naar de andere. Dit kabeltje heeft bovendien een specifieke aansluiting waardoor je hem niet makkelijk kunt vervangen door een langer exemplaar.

Het design is niet bijzonder en je hebt ook te maken met een uit de kluiten gewassen voeding die je moet wegwerken. Als je echter een goed klinkend en compact stereosysteem zoekt dat ook grotere ruimtes aankan, is dit een prima keuze. Voor deze prijs zul je wellicht mooiere systemen kunnen vinden, maar daarvan is het zeer de vraag of ze net zo goed klinken.

Prijs: € 249,99

Pluspunten

  • Goed en gebalanceerd geluid
  • Eenvoudig te gebruiken

Minpunten

  • Geen spannend design
  • Grote voeding