Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Review: Raumfeld Stereo L (speakers)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Raumfeld Stereo L


Lees verder na de advertentie

Het Duitse Raumfeld maak speakers waar je graag naar luistert, geluidskwaliteit staat zonder meer op nummer één. De speakers zijn echter niet alleen fijn om naar te luisteren, maar zeker ook om naar te kijken. En dat is ook belangrijk, want zo’n ding krijgt ongetwijfeld een prominente plek in je huiskamer. Een van de opvallendste speakers van het merk is de Raumfeld Stereo L.

Raumfeld Stereo L in huiskamer

Setup van de speaker

De Raumfeld Stereo L is een mooi vormgegeven set bestaande uit twee speakers. Er is een actieve en een passieve speaker (Raumfeld zelf noemt ze Master en Slave). De knoppen, aansluitingen en ingewikkeldere elektronica vind je in Master-speaker. De speakers zijn draadloos, in die zin dat ze muziek en ander audiomateriaal kunnen streamen via wifi. Maar helemaal zonder kabels kom je er niet vanaf. De Master-speaker moet aan de stroom en is met een kabeltje verbonden aan de passieve speaker. De kabels worden meegeleverd.Raumfeld Stereo L

De luidsprekers zijn stevig aan de maat: met 114 centimeter hoog, 32 centimeter diep en een gewicht kun je ze gerust imposant noemen. Iets wat ook geldt voor het geluid dat ze voortbrengen. Het geluid komt het best tot zijn recht als je de speakers ongeveer 5 meter bij elkaar vandaan zet. Als deze luidsprekers eenmaal staan, dan staan ze. Het zijn fantastische speakers als je er de ruimte voor hebt en als ze passen bij je interieur: in het oog springen doen ze hoe dan ook. Ze zijn verkrijgbaar in mat zwart en mat wit.

Bedienen met een app


kooptip

Staan de speakers eenmaal waar ze moeten staan en heb je ze gekoppeld aan je wifi-netwerk? Dan wordt het tijd om de bijbehorende app op je iPhone te zetten. Deze Raumfeld Controller is gratis te downloaden in de App Store. Mochten je huisgenoten een Android-toestel hebben: er staat een soortgelijke app in Google Play. De app verandert je telefoon in een afstandsbediening. Mocht je nog meer speakers van dit merk in huis hebben, dan kun je die via deze app eenvoudig toevoegen.

Raumfeld Stereo L kopen?

Je kunt de Raumfeld Stereo L online aanschaffen via de webshop van Raumfeld. Je hebt vervolgens acht weken de tijd om je nieuwe audiosysteem thuis uit te proberen. Voor deze speakerset betaal je € 1499,99. In de webshop zijn regelmatig kortingsacties te vinden. Zo hoef je momenteel geen verzendkosten te betalen. Wat je allemaal kunt met de Stereo L, zie je in de video hieronder.

Pluspunten

  • Imposant geluid
  • Mooi design

Minpunten

  • Niet gemakkelijk te verplaatsen
  • Kabeltjes