Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: Parallels Desktop 10

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ben je van Windows overgestapt naar Mac? Dan zal het gebruiksgemak van OS X je waarschijnlijk tot tevredenheid stellen, maar het kan zijn dat er nog een aantal Windows-programma’s zijn waar geen Mac-versie van beschikbaar is. Dat hoeft geen probleem te zijn, want met Parallels Desktop draai je Windows gewoon op je Mac.

Parallels Desktop

Zonder Windows

Behalve een testversie van 90 dagen is Windows niet inbegrepen, het besturingssysteem moet je dus zelf aanschaffen. De nieuwste versie van Parallels Desktop (10) maakt het draaien van Windows op je Mac nog interessanter, omdat je ermee in Windows de functies van Yosemite kunt gebruiken.

iCloud Drive, iMessage en Handoff

Zo wordt er ondersteuning geboden door iCloud Drive, iMessage, het delen van bestanden uit Windows en zelfs Handoff! Ben je in Windows op het internet aan het surfen in Internet Explorer en kom je een telefoonnummer tegen? Rechtsklik er dan op om te bellen met je iPhone, dankzij de Continuïteit-opties van Yosemite. Wat Parallels Desktop 10 al helemaal tof maakt, is dat het programma altijd op de achtergrond kan draaien. Windows-programma’s werken dan tegelijk naast programma’s van OS X en zijn perfect in het systeem geïntegreerd.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Parallels Desktop Mac

Schakelen

Na de installatie draai je Windows op net zo’n prettige manier als OS X. Heb je in Windows aan een Word-bestand gesleuteld en wil je verder werken op je Mac in Pages? Sleep dan het bestand naar de virtuele machine in het Dock. Daarnaast schakel je dankzij het nieuwe Parallels Desktop Control Center erg snel tussen de virtuele machines die jij op je Mac hebt geïnstalleerd. Kortom: met Parallels Desktop 10 draai je Windows met de gebruiksgemakken van OS X.

Prijs: € 79,99 (exclusief Windows-licentie)

Pluspunten

  • Windows bedienen vanuit het Dock
  • Snel schakelen tussen Windows en OS X

Minpunten

  • Behalve Outlook geven Windows-apps geen meldingen in Berichtencentrum