Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: OV-Chipinfo

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met OV-Chipinfo kun je heel snel controleren hoeveel tegoed je nog op je OV-chipkaart hebt staan. Verder laat de app je de laatste tien transacties zien. Je logt in met de gegevens die je ook op de website van de OV-chipkaart gebruikt.

Na het inloggen beland je in een overzichtsscherm waarin het nummer van je kaart vermeld staat met daaronder de datum waarop de kaart komt te vervallen. Ook zie je in dit overzicht je huidige saldo. Ondanks dat boven in dit overzichtsscherm ‘OV-chipkaart(en)’ staat, kun je slechts met één kaart tegelijkertijd inloggen.

Tik je op je saldo, dan verschijnen je laatste tien transacties in beeld. Tien is aan de lage kant. Ik zelf reis met de bus naar mijn werk, een korte rit waarbij ik één keer overstap, en dat levert dagelijks al acht transacties op, veertig per week. Een ander nadeel is dat je transacties niet onmiddellijk verschijnen.

De manier waarop de transacties beschreven zijn, is helaas net zo onoverzichtelijk als op de website van de ov-chipkaart. Het is een brij van plussen en minnen en het is lastig om in één keer de ritprijs te ontwaren. Om het nóg rommeliger te maken, duikt in de app zo nu en dan een html-code op. OV-Chipinfo is een app die handig kan zijn, maar waar nu nogal wat aan mankeert, net zoals aan de OV-chipkaart zelf.


kooptip

Universeel | Gratis | Jeremy Krishan | 4+ | v.1.1 | 1,8MB