Terug naar Review: Nocs NS2 Air Monitors V2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Nocs NS2 Air Monitors V2

Door Sven Lamers2 juli 2015 13:124 min. leestijd1

Als je tegenwoordig nieuwe speakers koopt, dan zijn dat vrijwel altijd modellen waar je muziek draadloos naartoe kunt streamen. Behalve een stroomkabel hoef je niets aan te sluiten; de muziek wordt draadloos afgespeeld vanaf je Mac, iPad of iPhone. In iCreate hebben we al vaak dergelijke producten besproken, zoals de Libratone Diva en de Fugoo Style. Wat dergelijke speakers gemeen hebben, is dat ze meestal uit één kastje bestaan maar vervolgens wel stereogeluid beloven. Technisch gezien kan er ook stereogeluid uitkomen, maar omdat de twee kanalen zo dicht bij elkaar liggen, merk je daar weinig van. Dat het ook anders kan, bewijzen de Zweedse audio-experts van Nocs met de NS2 Air Monitors V2. Die bestaan namelijk uit afzonderlijke stereospeakers. Eindelijk! Echt stereogeluid!

NS2 Air Monitors V2

Nocs NS2 Air Monitors V2

Onze kennismaking met de Nocs NS2 Air Monitors begon met een déjà vu: hadden we die niet al eens eerder gezien? Het antwoord is: ‘ongeveer’. Deze monitoren lijken namelijk wel heel erg veel op de Teufel Motiv B. De Motiv B kwam iets eerder vorig jaar uit, dus of het Zweedse Nocs stiekem bij het Duitse Teufel heeft gespiekt … wie zal het zeggen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op papier beloven de kleine Air Monitors (16 x 11 x 14 cm) veel goeds: 80 watt speakers, woofers gemaakt van kevlar en ondersteuning voor AirPlay, bluetooth, Spotify Connect en aux. Als je de speakers voor het eerst uit de doos haalt, merk je pas hoe klein ze daadwerkelijk zijn. De afwerking is verder helemaal in orde. De buitenkant is gemaakt van een rubberachtig materiaal en hij is afgewerkt in de kleur die jij hebt gekozen. Er zijn zeven opties: zwart, wit, oranje, rood, geel, grijs en olijf. Als daar niets van je gading bij zit …

AirPlay, bluetooth en Spotify

Om de Nocs met je eigen wifi-netwerk te verbinden, moet je eerst verbinding maken met een eigen netwerk van de speakers en daar de gegevens van je thuisnetwerk invullen. Dat kan via de browser op je Mac of via een app op je iOS-apparaat. Als dit eenmaal geregeld is, kun je naar de speakers streamen. De Air Monitors kiezen automatisch de goede invoerbron, zij het AirPlay, bluetooth of Spotify Connect. Alleen voor aux moet je per se de Source-knop aan de achterkant gebruiken; het was mooi geweest als dat ook via de app kon.

NS2 Air Monitors V2

Voor het geluid en gebruiksgemak maakt het niet uit welke methode je kiest, het is dus maar wat je het fijnst vindt. AirPlay heeft als voordeel dat het altijd werkt als je verbinding met je wifi-netwerk hebt, maar sommige mensen vinden bluetooth fijner werken.

Geluid

Maar nu de belangrijkste vraag: hoe klinken de NS2 Air Monitors V2 eigenlijk? In één woord, super. Het maakt niet uit hoe hard je ze zet, het geluid blijft altijd gedefineerd en zuiver. En ondanks het kleine formaat is het maximale volume zeer behoorlijk. Je beukt er geen feest mee plat, maar vult wel een kleine huiskamer. De naam van de speakers geeft al een beetje aan wat je mag verwachten. Het zijn ‘Monitors’ en in de geluidswereld betekent dit dat ze zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke geluid blijven. Je krijgt geen dikke ‘bass boost’ of overduidelijke middentonen – op de Nocs klinkt een nummer precies zoals de muzikant of componist het heeft bedoeld.

NS2 Air Monitors V2

Conclusie

Door het formaat zijn de Air Monitors bij uitstek geschikt als speakers voor op een bureau, maar in een kleine woonkamer zouden ze ook naast een televisie niet misstaan. Ook mensen die veel waarde hechten aan een zo natuurlijk mogelijk geluid, zullen blij zijn met de Nocs NS2 Air Monitors V2. Wat de doelgroep dan echter weer behoorlijk beperkt, is de prijs. De Air Monitors V2 gaan namelijk voor 399 euro over de toonbank. Best prijzig als je het ons vraagt, maar je krijgt er wel kwaliteit, goed geluid en veel streamingsmogelijkheden voor terug.

Prijs: € 399

Plus
  • Echt stereo
  • Breed aanbod aan invoerbronnen
  • Zuiver geluid
Min
  • Duur
  • Aux móet op de speakers worden ingeschakeld
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

Hoe kun je deze Nocs NS2 Air Monitors V2 speaker set draadloos aansluiten op een TV met Wifi?