Terug naar Review: Nexum TuneBox
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Nexum TuneBox

Door Terry Stooker12 maart 2015 10:342 min. leestijd0

Heb je thuis een geweldige geluidsinstallatie staan, maar word je er gek van om telkens met het audiostekkertje te leuren van je Mac, naar je iPhone, naar je iPad en weer terug naar de Mac? Het zou handiger zijn als je draadloos verbinding kon maken met je speaker, maar ten tijde van de aankoop was AirPlay helaas nog niet ingeburgerd. Sluit daarom de Nexum TuneBox aan op je geluidsinstallatie en je kunt je favoriete muziek alsnog gemakkelijk via AirPlay streamen naar je ‘oude’ installatie.

Nexum TuneBoxOntwerp TuneBox

De TuneBox is een klein doosje met aan de voorkant een led’je en aan de achterkant de aan-knop en ingangen voor de stroom- en audiokabels. Je kunt een audiokabel met mini-jack aansluiten, maar er is ook een S/PDIF-aansluiting aanwezig. De Tunebox is in een zwart of beuken houtmotiefje verkrijgbaar. Beide varianten zijn redelijk stijlvol, maar dankzij de compacte behuizing is de TuneBox eventueel gemakkelijk weg te werken.

Streamen via AirPlay

In een paar simpele stappen voeg je de TuneBox toe aan je draadloze thuisnetwerk, waarna hij in de lijst met AirPlay-apparaten verschijnt op je iOS-apparaat en Mac. Vervolgens kun je muziek vanaf al je Apple-apparaten in hoge kwaliteit streamen naar je geluidsinstallatie. Dat is echter nog niet alles, want dankzij DLNA- en WiFi SoundCard-ondersteuning kun je ook met een Android-apparat of Windows-laptop muziek naar je speakers sturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veel valt er niet te klagen over de Nexum TuneBox, dit kleine doosje doet wat het moet doen. Als je alleen de AirPlay-mogelijkheden nodig hebt omdat thuis alles van Apple is, dan is de prijs wat aan de hoge kant. Een AirPort Express is immers goedkoper en kan hetzelfde (voor Apple-apparaten) én meer. Wil je echter ook via andere besturingssystemen streamen, dan is de TuneBox een uitkomst.

Prijs: € 119

Plus
  • Biedt meer dan alleen AirPlay-ondersteuning
Min
  • Wat prijzig als je enkel AirPlay-ondersteuning nodig hebt
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar