Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Review: Nexum TuneBox

Auteur: Terry Stooker
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Heb je thuis een geweldige geluidsinstallatie staan, maar word je er gek van om telkens met het audiostekkertje te leuren van je Mac, naar je iPhone, naar je iPad en weer terug naar de Mac? Het zou handiger zijn als je draadloos verbinding kon maken met je speaker, maar ten tijde van de aankoop was AirPlay helaas nog niet ingeburgerd. Sluit daarom de Nexum TuneBox aan op je geluidsinstallatie en je kunt je favoriete muziek alsnog gemakkelijk via AirPlay streamen naar je ‘oude’ installatie.

Nexum TuneBoxOntwerp TuneBox

De TuneBox is een klein doosje met aan de voorkant een led’je en aan de achterkant de aan-knop en ingangen voor de stroom- en audiokabels. Je kunt een audiokabel met mini-jack aansluiten, maar er is ook een S/PDIF-aansluiting aanwezig. De Tunebox is in een zwart of beuken houtmotiefje verkrijgbaar. Beide varianten zijn redelijk stijlvol, maar dankzij de compacte behuizing is de TuneBox eventueel gemakkelijk weg te werken.

Streamen via AirPlay

In een paar simpele stappen voeg je de TuneBox toe aan je draadloze thuisnetwerk, waarna hij in de lijst met AirPlay-apparaten verschijnt op je iOS-apparaat en Mac. Vervolgens kun je muziek vanaf al je Apple-apparaten in hoge kwaliteit streamen naar je geluidsinstallatie. Dat is echter nog niet alles, want dankzij DLNA- en WiFi SoundCard-ondersteuning kun je ook met een Android-apparat of Windows-laptop muziek naar je speakers sturen.

Veel valt er niet te klagen over de Nexum TuneBox, dit kleine doosje doet wat het moet doen. Als je alleen de AirPlay-mogelijkheden nodig hebt omdat thuis alles van Apple is, dan is de prijs wat aan de hoge kant. Een AirPort Express is immers goedkoper en kan hetzelfde (voor Apple-apparaten) én meer. Wil je echter ook via andere besturingssystemen streamen, dan is de TuneBox een uitkomst.


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts ‚ā¨115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts ‚ā¨115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Prijs: ‚ā¨ 119

Pluspunten

  • Biedt meer dan alleen AirPlay-ondersteuning

Minpunten

  • Wat prijzig als je enkel AirPlay-ondersteuning nodig hebt