Terug naar Review: MyFitnessPal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: MyFitnessPal

Door Laura Grootaarts3 maart 2017 10:252 min. leestijd0

Zijn jouw gezonde goede voornemens ook al lang weer de deur uitgezet? Blijft lastig, dat meer bewegen en gezonder eten. Toch kunnen apps zeker helpen in het maken van betere keuzes. MyFitnessPal bijvoorbeeld. Of ‘CalorieënTeller & DieetTracker – MyFitnessPal’, zoals hij voluit heet in de App Store. Ben je iemand iemand die van lijstjes houdt en al zijn films, series, muziek en workouts logt, dan is dit de ideale app om ook nog je eetpatroon te monitoren.

Calorieën tellen met MyFitnessPal

Wat doe je precies met deze app? Je voert exact in wat je allemaal eet en drinkt. Dus die shake van amandelmelk, banaan, spinazie en havervlokken als ontbijt, die vier boterhammen met 80 gram extra belegen kaas als lunch, die bonenschotel met al zijn ingrediënten als avondeten, en die veel te grote maar o zo lekkere zak naturelchips als avondsnack.

MyrfitnessPalVeel werk? Dat valt reuze mee. In het begin is het even zoeken naar de juiste ingrediënten en hoeveelheden, maar daar krijg je snel handigheid in. De app heeft een handige streepjescode scanner die vrijwel alle bekende en onbekende productverpakkingen herkent. Bovendien onthoudt MyFitnessPal wat je eerder hebt gegeten, dus na verloop van tijd is het een kwestie van aanvinken en klaar. Na het invoeren zie je precies hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Koolhydraten, vetten en eiwitten

Calorieën alleen zeggen echter bar weinig. Juist de verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten is belangrijk voor een gezonde levensstijl. MyFitnessPal weet hoeveel van elke voedingsstof aanwezig is in een product en laat je dat zien in een handig taartdiagram – de calorieloze variant. Zo zie je snel of je dagelijkse voeding gevarieerd genoeg is. Ideaal voor mensen die willen afvallen of juist aankomen, sporters die veel eiwitten willen nuttigen, of voor mensen die gewoon bewust(er) bezig willen zijn met hun voeding. Je dowloadt de app gratis in de App Store.

Deze review komt uit iCreate 85. Meer van dit soort reviews lezen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar