Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Muiswerk Woordenboek

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Muiswerk maakt computerprogramma’s voor het onderwijs en heeft nu een woordenboek-app ontwikkeld. Deze bevat 40.000 woorden en dat is behoorlijk wat voor app in dit genre. De woorden zijn ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt.

De app werkt heel simpel: als je de eerste letters van een woord intikt, verschijnt het mogelijke vervolg daarop. Je kunt vanuit de beschrijving van een woord doorklikken naar een gerelateerd woord. Wat we missen is een zoekgeschiedenis en de mogelijkheid om jokers te gebruiken, voor als je niet precies weet hoe je een woord spelt.

Een voordeel van deze app is dat ieder woord behoorlijk uitgebreid beschreven wordt, met daarbij ook duidelijke voorbeeldzinnen. Bij duizend van de woorden vind je ook nog eens een illustrerende foto. Jammer genoeg gaat het dan juist om de woorden die iedereen eigenlijk wel kent. Dat is eigenlijk het minpunt van deze app: juist voor de lastige woorden is wat minder aandacht. Ondanks dat de app een enorme database heeft, grijp je af en toe mis op woorden en moet je je heil elders zoeken. Tsja, tegen Google valt niet te concurreren.

Universeel | Gratis (tijdelijk | Theo Schijf | 4+ | v.1.0 | 30,2MB


kooptip