Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews AirPlay

Review: Libratone Diva

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Libratone Diva


Lees verder na de advertentie

Terwijl de televisies alsmaar platter en groter worden en de beeldkwaliteit steeds beter, blijft het geluid flink achter. Een soundbar is dan een relatief goedkope, stijlvolle en opvallend complete oplossing. Deze speaker, of eigenlijk verzameling speakers, is een alles-in-één-oplossing om het schrale geluid uit je televisie om te toveren naar iets hoogwaardigs. Bovendien heeft de Libratone Diva, die wij hier bespreken, de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen vanaf verschillende apparaten.

Libratone Diva

Stijlvol ontwerp

Dat Libratone oog voor design heeft is direct duidelijk als je de Diva uit de verpakking haalt. De voorkant van de soundbar wordt gesierd door een ‘peperzwarte’ wollen bekleding die over de voorkant en een deel van de verder witte, plastic achterkant loopt. Dit is de standaardkleur waar de Diva mee geleverd wordt; past een ander kleurtje beter bij je interieur, dan kun je een van de elf alternatieve covers los aanschaffen. De eerste krijg je gratis bij de registratie van het product, daarna zijn ze 79 euro per stuk.

Voorop rechts zit een beknopt bedieningspaneel waarmee je de speaker aanzet en het volume fysiek kunt regelen. De soundbar misstaat in ieder geval in geen enkel interieur, wat mooi meegenomen is bij een speaker die je vrijwel altijd in het zicht zult zetten. Of hangen, want naast de steun die je in de daarvoor bestemde gaten in de achterkant kunt duwen, zit er in de doos ook materiaal om de geluidsbalk aan de muur te bevestigen.


kooptip

Libratone Diva

Bedraad of AirPlay

Je sluit de Libratone Diva fysiek aan op je televisie of andere apparaten met een 3,5-mm kabeltje of optische audiokabel waar achter op de speaker plaats voor is, naast de stekker. Een hdmi-ingang ontbreekt, al vinden we die ook vaak alleen bij (veel) duurdere exemplaren. Er wordt geen audiokabeltje meegeleverd, dus hier zul je zelf nog voor op pad moeten. Kleine moeite voor Libratone om er wel een toe te voegen, zou je zeggen, dan ben je direct klaar.

De draadloze verbindingsopties zijn prima in orde. Je kunt niet alleen verbinding maken via je draadloze thuisnetwerk, maar ook via bluetooth. AirPlay wordt ondersteund, net als dlna. De handleiding is erg beknopt, maar het juist instellen van de soundbar is erg gemakkelijk. Het simpelweg selecteren van de speaker op je iOS-apparaat of Mac is voldoende om hem te kunnen gebruiken. Je kunt eventueel ook instellen dat je de afstandsbediening van de televisie gebruikt om het geluidsniveau te regelen.

Geluid

Want daar gaat het uiteindelijk om: het geluid. En dat is vooral erg helder en ruimtelijk. Een soundbar moet natuurlijk de hele kamer kunnen vullen met geluid en de Libratone Diva doet dit uitstekend. Je hoort goed de verschillende lagen in de muziek, wat vooral de geluiden en soundtracks onder films uitstekend tot leven wekt. Voor een daadwerkelijk surround-geluid heb je meerdere boxen nodig op verschillende plekken in de kamer, maar de Diva weet het wel voor elkaar te krijgen dat je helemaal opgaat in het geluid.

‘Het geluid is vooral erg helder en ruimtelijk.’

Het afspelen van muziek gaat deze soundbar ook prima af, al ligt het ook aan je muzieksmaak of je er echt tevreden over bent. Waar sommige soundbars vergezeld gaan van een losse subwoofer om de lage bastonen meer body te geven, heeft de Diva naast een vijftal speakers voor de hoge en middentonen een eigen subwoofer ingebouwd gekregen. Hoewel deze verzameling speakers een uitstekend globaal geluidsbeeld uitstoten, mis je bij de meer laag geörienteerde genres – zoals bijvoorbeeld metal of dance – toch wat punch. De helderheid van het geluid maakt een hoop goed en zorgt ervoor dat instrumenten afzonderlijk van elkaar goed hoorbaar zijn, maar soms misten we toch een beetje de pompende bas.

Libratone-app

Via de Libratone-app die je in de App Store vindt, kun je nog wat aanpassingen doen aan het geluid. Zo geef je aan of de soundbar aan de muur hangt, op een tafeltje staat of op de grond en zelfs hoe hoog de Diva hangt of hoe ver die van de muur af staat, waarna de app ervoor zorgt dat het geluid zo wordt aangepast dat de hele ruimte gevuld wordt.

Libratone app

Je hebt tevens de mogelijkheid om verschillende vooraf ingestelde equalizerinstellingen te kiezen. Hiermee kun je het geluid nog wat vormen, maar verwacht geen wonderen. Als je bijvoorbeeld de bas miste, dan zul je die niet magischerwijs terugkrijgen door met de equalizer te spelen.

Conclusie

Een soundbar koop je niet om een super surround bioscoopervaring te creëren of te gebruiken voor wilde dansfeesten. Je koopt een soundbar om het geluid van je moderne flatscreen met brakke speakers op te voeren en om er muziek over te streamen. Wat dat betreft doet de Libratone Diva precies wat je ervan verwacht. Tijdens films en series word je ondergedompeld in heldere, ruimtelijke klanken en dankzij de AirPlay-ondersteuning stream je gemakkelijk je favoriete muziek direct vanaf je iOS-apparaat of Mac.

We hadden graag gezien dat er een audiokabel bij had gezeten om de Diva direct aan je televisie te koppelen en ook in het laag kan de subwoofer niet meekomen met een externe variant, maar verder is er bar weinig mis met de Libratone Diva.

Prijs: € 799

Pluspunten

  • Ruimtelijk en gelaagd geluid
  • Veel verbindingsmogelijkheden

Minpunten

  • Mist wat bas
  • Geen audiokabels inbegrepen