Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Leef iBridge — breid het geheugen van je iPhone uit

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is volgens ons de Apple-blunder van het jaar: de nieuwste iPhone is verkrijgbaar in een variant met slechts 16 GB opslagruimte. Dat is véél te weinig en zeker als je van fotograferen houdt, zit je iPhone binnen de kortste keren vol. Daar is een praktische oplossing voor, want met de iBridge kun je de opslagcapaciteit vermenigvuldigen.

Leef iBridge

Usb-stick voor je iPhone

De iBridge is een usb-stick die tegelijkertijd ook een Lightning-uitgang heeft. Door het gebogen ontwerp zit de stick ook mooi weggewerkt achter je iPhone, wat wel zo praktisch is. Heb je weer eens te veel foto’s op je iPhone staan? Maak er dan een back-up van op de iBridge en gooi ze vervolgens van je iPhone af. Dat gaat heel eenvoudig via een bijbehorende gratis app die geheel zichzelf wijst. Je kunt ook vanuit de app zelf foto’s maken: die belanden dan rechtstreeks op de iBridge en dus niet op je iPhone, maar de camerafunctie is daarbij wel wat uitgekleed.

Ook handig op vakantie

De iBridge doet verder precies wat je van een usb-stick verwacht, dus je prikt hem in je Mac of pc om je foto’s daarnaartoe te verplaatsen. Je kunt er overigens ook andere bestanden op zetten en die verplaatsen van je van je Mac naar je iPhone, iPad of iPod touch. Of tussen computers onderling. Maar eerlijk is eerlijk: vooral dat back-uppen van je foto’s is een erg fijne functie. Overigens niet alleen als je een chronisch gebrek aan GB’s hebt op je iPhone, maar ook als je bijvoorbeeld tijdens een vakantie dagelijks je kostbare kiekjes veilig wilt stellen.


kooptip

De iBridge is wel wat aan de dure kant. De duurste variant kost bijna 200 euro en daarvoor krijg je dan 128 GB opslagruimte. Ter vergelijking voor een 128 GB-iPhone betaal je € 969, dat is € 220 meer dan voor de goedkoopste variant.

Hoe kom je nu aan zo’n Leef iBridge?

t? De iBridge is te koop vanaf € 59,99 (voor 16 GB) en is verkrijgbaar via www.phonegigant.nl.

 

Pluspunten

  • Altijd je foto’s kunnen back-uppen
  • geen handleiding nodig

Minpunten

  • Relatief duur