Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: LaCie Rugged Thunderbolt SSD

Auteur: iCreate
0 reacties

LaCie Rugged Thunderbolt


Lees verder na de advertentie

De grote voordelen van een SSD-schijf zijn ten eerste dat hij véél sneller is dan een traditionele harde schijf en ten tweede dat hij geen losse onderdelen heeft die stuk kunnen gaan. Door die laatste eigenschap kan een SSD al van zichzelf tegen aardig harde stootjes. Bij LaCie vonden ze dat blijkbaar nog niet genoeg. En daarom hebben ze een model met een bumper gemaakt, zodat iedereen snapt dat het iets heel moois is dat je praktisch door de kamer kunt smijten. Want dat is precies wat de LaCie Rugged Thunderbolt is: een doodnormaal LaCie-kastje met een hippe bumper eromheen.

Stevige behuizing

Wij kregen de 500-GB SSD-uitvoering met usb 3 en uiteraard een Thunderbolt-stekkertje. Enthousiast als wij waren, hebben we uiteraard uitgebreid getest of de schijf inderdaad stootvast was tot twee meter hoogte. Pas later ontdekten we dat we bijna vierhonderdzeventig euro door de kamer hadden laten vliegen … Tijdens het testen merkten we dat de schijf inderdaad geen enkele schade krijgt. Een SSD is van zichzelf al behoorlijk stevig en kan niet zomaar stuk gaan. Een bumper maakt dan niet zoveel uit, al moeten we toegeven dat het fijn is dat de behuizing mooi gaaf blijft.

Wel viel ons op dat de kabel zomaar uit het kunststof sluitstuk valt. Daardoor is de Thunderbolt-stekker het meest kwetsbare gedeelte van het apparaatje. Dat is belangrijk om te weten, want op dit stekkertje wil je zuinig zijn. Hij zorgt ervoor dat je hele gigabytes binnen enkele seconden kunt overzetten. Dat is ‘next-level-technologie’ waar wij nog steeds warme gevoelens van krijgen.

Prijs: € 469,95


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Pluspunten

  • Mooi ontwerp
  • Thunderbolt en SSD is een droomcombinatie

Minpunten

  • SSD blijft duur
  • Bumper is vooral toegevoegd voor het imago