Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: JBL Synchros E50 BT

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De JBL Synchros is niet zomaar een koptelefoon; hij won dit jaar de Red Dot Design Award. Een designprijs voor een koptelefoon, dat
is belangrijker dan je misschien denkt. Sinds de opkomst van de Beats by Dr. Dre zijn over-ear koptelefoons namelijk een mode-item geworden. Het gaat er niet eens zo zeer om hoe ze klinken, als ze er maar goed uitzien.

Nu de JBL Synchros is bekroond door designkenners durven we dus gerust te zeggen dat je ook hiermee gezien mag worden. En wij delen de mening van de vakjury: de Synchros E50 BT is met zijn combinatie van aluminium en leer een erg chique koptelefoon.

JBL Synchros E50 BT

Draadloos muziekplezier

Wat het design absoluut ten goede komt is het ontbreken van een kabel. De Synchros werkt namelijk draadloos via bluetooth en aan deze kabelloze vrijheid zul je heel snel wennen. Het koppelen via bluetooth gaat erg gemakkelijk en hoeft maar één keer; daarna druk je op de bluetoothknop en verbindt de JBL vanzelf met je Mac of iOS-apparaat.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een draadloze koptelefoon heeft uiteraard een interne accu en daarmee kun je maar liefst 18 uur naar muziek luisteren. Als de batterij leeg is kun je met de meegeleverde aux-kabel nog gewoon blijven luisteren, via het stopcontact is hij binnen drie uur weer helemaal vol. De Synchros is bovendien zuinig afgesteld: als je hem even niet gebruikt, schakelt hij uit om energie te besparen. Daarna moet je dus weer een keer op de bluetoothknop drukken en twee tellen later ben je weer verbonden.

Bedieningsmogelijkheden

Behalve het luisteren naar muziek, heeft de Synchros meer draadloze opties. Op de linker oorschelp bieden vier knoppen uitgebreide bedieningsmogelijkheden. Boven en beneden zitten de volumeknoppen, links zit de multifunctionele knop, waarmee je muziek start en pauzeert, het volgende of vorige nummer selecteert, door een lied scrolt, een inkomend telefoongesprek of tweede lijn aanneemt of afwijst en wisselt tussen twee gesprekken.

Je moet even onder de knie krijgen hoe vaak je moet drukken voor welke optie, maar dat wijst zich behoorlijk snel. De vierde knop op de schelp is voor de speciale ShareMe-functie, waarmee je je geluid kunt delen met een tweede Synchros-koptelefoon, zodat je dus met zijn tweeën naar dezelfde muziek kunt luisteren.

Van piepzacht tot over-vijf-jaar-doof-hard

Tijd om de Synchros op ons hoofd te zetten. Dat gaat comfortabel: hij past zich automatisch aan op de grootte van je hoofd, daar hoef je zelf niets voor te doen. De Synchros is lekker licht en de leren oorwarmers zitten fijn en gaan helemaal over je oren (vandaar de naam over-ear). En we hadden het al gezegd … het ontbreken van een kabel is echt fijn.

Dan het geluid. Over het algemeen zitten fabrikanten van over-ear koptelefoons in een luxepositie, want de relatief grote oordoppen bieden veel ruimte om goed geluid te produceren. In de E50 BT zitten 50 mm drivers met een frequentiebereik van 10 Hz tot 24 kHz. In de praktijk betekent dit dat het geluid prima in balans is, van piepzacht geluid tot over-vijf- jaar-doof-hard. Alle frequenties zijn prima te horen zonder dat er iets dominant wordt, al had het geheel iets meer body mogen hebben.

Lek als een mandje

De muziekervaring is dus goed, maar die ervaring is voor de omgeving minder goed. De hele iCreate-redactie kon namelijk bijna letterlijk meeluisteren met de muziek, terwijl die helemaal niet hard stond (één volumeblokje op de Mac). Wat blijkt? De E50 BT is zo lek als een mandje. Hij filtert voor de luisteraar het geluid van buitenaf behoorlijk weg, al heeft hij geen noise-cancelling, maar voor buitenaf houdt hij het geluid niet tegen. Dat is vervelend voor ieder mens met fatsoen.

Hoe graag jij ook naar je favoriete muziek luistert en welke smaak je ook hebt, de mensen om je heen, op straat, in de treincoupé of op de redactie hoeven daar geen last van te hebben. En dat is erg jammer, want het is het enige grote minpunt wat we kunnen noemen over deze mooie, comfortabele, draadloze, goed klinkende en redelijk betaalbare koptelefoon.

Prijs: € 129

Pluspunten

  • Draadloos
  • Koppelt erg gemakkelijk
  • Zit comfortabel
  • Klinkt prima

Minpunten

  • Geluid lekt te vee