Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Google Foto’s – al je foto’s in de cloud

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Google Foto's


Lees verder na de advertentie

Vrijwel elk techbedrijf komt de laatste tijd met een nieuwe dienst om foto’s in de cloud op te slaan. Zij het Dropbox met Carousel, Yahoo dat Flickr helemaal vernieuwde of Apple met Foto’s. Het was maar een kwestie van tijd totdat ook Google iets soortgelijks zou verzinnen en dat is nu gebeurd met Google Foto’s.

Onbeperkte opslag

Het meest bijzondere aan Google Foto’s is dat je onbeperkte opslag krijgt. Dat geldt echter alleen voor afbeeldingen tot 16 megapixels, bovendien worden de foto’s dan bij het uploaden lichtjes gecomprimeerd. Het klinkt misschien onpraktisch, maar in onze tests merkten we geen of nauwelijks kwaliteitsverlies ten opzichte van de originelen. Mocht je geen compressie willen, kun je ook ervoor kiezen om je foto’s als originelen op te slaan, maar dan nemen deze ruimte in beslag in je cloud-opslag bij Google.

De app zelf zit verder prima in elkaar. Qua structuur heeft hij veel weg van Apple’s Foto’s. Google Foto’s rangschikt je herinneringen standaard in momenten, maar je kunt uitzoomen om maanden en jaren te bekijken. Uiteraard kun je ook albums aanmaken, wat heel praktisch werkt dankzij een eenvoudige selectie-functie die geïnspireerd is door het selecteren met een muis. Ook bevat Google Foto’s praktische bewerkingsopties en net als bij Apple kun je elke wijziging op een later moment weer ongedaan maken. Ten slotte is het mogelijk om automatisch al je foto’s van je iOS-apparaat naar Google’s cloud te laten uploaden.

Google Foto's

Handige zoekfunctie


kooptip

Dat deze Foto’s van Google is, merk je aan de uitstekende zoekfunctie. Wil je bijvoorbeeld foto’s van je laatste strandvakantie tonen, dan zoek je gewoon op ‘strand’. Google Foto’s is zo slim om dan alleen foto’s te tonen die aan een strand zijn gemaakt. Samen met de onbeperkte opslag zou die functie wel een reden kunnen zijn om over te stappen vanaf iCloud.

Prijs: gratis

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten