Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Eizo EV3237 – professioneel 4K-beeldscherm

Auteur: Sven Lamers
1 reacties


Lees verder na de advertentie

De iMac is inmiddels voorzien van een 5K-beeldscherm, maar het is nog steeds wachten op een Thunderbolt-display met een even hoge resolutie. Gelukkig neemt Eizo het voortouw met de EV3237: een high-end 31,5-inch beeldscherm voor de Mac.

Eizo 3237

Eizo 3237

De EV3237 heeft geen 5K- maar een 4K-resolutie, maar de beeldkwaliteit wordt er niet minder van. Dankzij het IPS-paneel heb je vanaf elke kijkhoek een natuurgetrouw beeld. Zelfs als je er heel schuin naar kijkt, merk je geen kleurafwijkingen of contrastveranderingen. Door de resolutie van 3840 x 2160 pixels zijn beelden altijd haarscherp en detailrijk.

Nieuwe Mac

Om ervan te kunnen genieten, is wel een recente Mac vereist (zoals een MacBook Pro Retina vanaf eind 2013, de nieuwste Mac mini of de Mac Pro), die al deze pixels tegelijk kan berekenen. En pas als je die via een van de twee DisplayPorts aansluit, krijg je daadwerkelijk de beste weergave in 4K met 60 beelden per seconde. Via HDMI of DVI krijg je maximaal 30 beelden per seconden en dat zie je bijvoorbeeld heel goed aan de niet-vloeiende beweging van de muiscursor.


kooptip

Met de uitrusting van deze monitor zit het verder snor: drie usb 3.0-aansluitingen, evenals twee luidsprekers die heel aardig klinken. En ook het energieverbruik is dik in orde: de Eizo EV3237 verbruikt in bedrijf hooguit 60 watt. Voor een 4K-monitor van deze grootte is dat niet al te veel.

Conclusie

Al met al een prima scherm dus? Ja, ware het niet dat de prijs een beetje aan de hoge kant zit. De adviesprijs is bijna 1800 euro, wat slechts 500 euro goedkoper is dan de 27-inch Retina iMac. Die heeft weliswaar een iets kleiner formaat (wel een hogere resolutie) en de beeldkwaliteit is iets minder, maar dan krijg je er ook een razendsnelle computer bij.

Prijs:  € 1799

Pluspunten

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Goede specificaties

Minpunten

  • Ontzettend duur
  • Recente Mac vereist