Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Cardboard VR Glasses

Auteur: Terry Stooker
0 reacties


Lees verder na de advertentie

We behandelden hem al eens in ons blad, maar nu heeft hij het tot de review-afdeling van iCreate geschopt: de Brofish Cardboard VR Glasses.

Cardboard VR Glasses

Zelf knutselen

Deze budget Oculus Rift begint als een kartonnen pakketje dat je zelf nog in elkaar moet knutselen. Als je de stappen volgt die op het karton zijn gedrukt dan wijst dat zich vanzelf. Toch is het soms even spannend wat je nou wel en niet moet vouwen en wat kapot mag. Als de Cardboard eenmaal in elkaar zit, dan plaats je een iPhone in het daarvoor bestemde vakje. Veel meer dan een kijkdoos met twee lenzen is de Carboard namelijk niet, het beeld moet van je iPhone komen. Het vakje wordt het best opgevuld door de iPhone 6, maar de iPhone 5, 5s en 5c passen ook – al leveren die iOS-apparaten wat geschuif op als je ze niet goed vastzet. De iPhone 6 Plus is te groot. Daarnaast heeft de Brofish Cardboard ook nog een magnetische ‘knop’, maar deze werkt niet met iOS-apparaten.

Cardboard-app

Google heeft een speciale Cardboard-app gemaakt die helaas alleen beschikbaar is voor Android. In de App Store vind je echter genoeg apps die je in de virtuele realiteit dompelen, zoals Tales From The Minus Lab, Dive City Rollercoaster en Dive Zombie. Verken een fantasiewereld, beleef een opwindende achtbaanrit of vecht de zombies van je af. Het effect is erg tof: je waant je echt in een andere wereld en kunt overal om je heen kijken.

Weinig interactiviteit


kooptip

Je wordt er na verloop van tijd wel een beetje scheel van, dus gebruik hem met mate. Dat zal geen groot probleem zijn, want behalve wat rondkijken is er bij de meeste apps bar weinig interactiefs te beleven. Meer dan een coole gadget is het wat dat betreft nog niet, maar het biedt zeker een erg interessante blik op wat de toekomst ons gaat brengen.

Prijs: € 15

Pluspunten

  • Geloofwaardig virtual reality voor een erg klein prijsje

Minpunten

  • Weinig interactiemogelijkheden
  • Meer dan een kijkdoos is het niet