Terug naar Review: Cardboard VR Glasses
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Cardboard VR Glasses

Door Terry Stooker30 april 2015 12:522 min. leestijd0

We behandelden hem al eens in ons blad, maar nu heeft hij het tot de review-afdeling van iCreate geschopt: de Brofish Cardboard VR Glasses.

Cardboard VR Glasses

Zelf knutselen

Deze budget Oculus Rift begint als een kartonnen pakketje dat je zelf nog in elkaar moet knutselen. Als je de stappen volgt die op het karton zijn gedrukt dan wijst dat zich vanzelf. Toch is het soms even spannend wat je nou wel en niet moet vouwen en wat kapot mag. Als de Cardboard eenmaal in elkaar zit, dan plaats je een iPhone in het daarvoor bestemde vakje. Veel meer dan een kijkdoos met twee lenzen is de Carboard namelijk niet, het beeld moet van je iPhone komen. Het vakje wordt het best opgevuld door de iPhone 6, maar de iPhone 5, 5s en 5c passen ook – al leveren die iOS-apparaten wat geschuif op als je ze niet goed vastzet. De iPhone 6 Plus is te groot. Daarnaast heeft de Brofish Cardboard ook nog een magnetische ‘knop’, maar deze werkt niet met iOS-apparaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Cardboard-app

Google heeft een speciale Cardboard-app gemaakt die helaas alleen beschikbaar is voor Android. In de App Store vind je echter genoeg apps die je in de virtuele realiteit dompelen, zoals Tales From The Minus Lab, Dive City Rollercoaster en Dive Zombie. Verken een fantasiewereld, beleef een opwindende achtbaanrit of vecht de zombies van je af. Het effect is erg tof: je waant je echt in een andere wereld en kunt overal om je heen kijken.

Weinig interactiviteit

Je wordt er na verloop van tijd wel een beetje scheel van, dus gebruik hem met mate. Dat zal geen groot probleem zijn, want behalve wat rondkijken is er bij de meeste apps bar weinig interactiefs te beleven. Meer dan een coole gadget is het wat dat betreft nog niet, maar het biedt zeker een erg interessante blik op wat de toekomst ons gaat brengen.

Prijs: € 15

Plus
  • Geloofwaardig virtual reality voor een erg klein prijsje
Min
  • Weinig interactiemogelijkheden
  • Meer dan een kijkdoos is het niet
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Volgende review
Review: JBL Horizon
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar