Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Review: Brushes

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is de teken-app Brushes misschien wel iets voor jou. Met Brushes maak je de mooiste tekeningen op je iDevice. Het tijdschrift The New Yorker vond de resultaten zelfs zo mooi, dat ze een Brushes-kunstwerk op de cover hebben geplaatst. En dat is bepaald niet slecht voor een app die je net zo gemakkelijk onder de knie krijgt als vingerverven.

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een lege pagina, maar het is ook mogelijk om een afbeelding uit je fotobibliotheek te importeren en te bewerken. Je hebt de keuze uit bijna twintig penseelpunten met ieder hun eigen bijzondere effect. Als je wilt, kun je ook de helderheid en de grootte van het penseel aanpassen. Het is mogelijk om je tekening op te bouwen uit in totaal 6 verschillende lagen. Wil je heel precies werken, dan kun je tot 3200% inzoomen. Verpruts je met één ‘penseelstreek’ per ongeluk je complete creatie, dan is er een handige ‘undo’-knop.

Een leuke extra functie van Brushes: het speelt een filmpje af met daarin iedere lijn die je getekend hebt, zodat je in versneld tempo terugziet hoe je tekening ook al weer is ontstaan. Ben je tevreden over je creatie, dan kun je die vanuit de app delen via e-mail of Flickr.

Brushes is beschikbaar voor de iPad (€5,99) en de iPhone (€3,99). Wij vinden de app op de iPad net iets beter uit de verf komen dan op de iPhone. Een groter scherm is overzichtelijker en gemakkelijker in gebruik. Op de iPhone wordt het al snel gepriegel.


kooptip