Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Review: Beamer 2

Auteur: Daan Jeuken
4 reacties


Lees verder na de advertentie

Beamer 2

Uit onze lezersenquete bleek weer eens hoe populair de Apple TV is. Wat ons betreft heeft dit handige kastje maar één nadeel: je kunt alleen bestanden streamen die in Apple’s gewenste bestandsformaat staan, gedownloade content moet je meestal eerst overzetten naar bijvoorbeeld mp4. De Mac-app Beamer 2 maakt dit overbodig.

Avi, mkv of wmv streamen naar Apple TV

Beamer is een piepklein programmaatje, bestaande uit een zwart venstertje. Sleep daar een film met welke extensie dan ook in en die wordt direct afgespeeld op je Apple TV. Avi, mkv of zelfs wmv: Beamer 2 streamt het allemaal Je kunt video’s in 1080p-resolutie streamen, ondertiteling toevoegen, een afspeellijst klaarzetten en je kunt de Apple TV gewoon bedienen met de afstandsbediening. En je Mac kun je ook nog gewoon gebruiken. Handig, toch?

Bufferen van video

Toch heeft Beamer ook een paar nadelen. Ten eerste moet je films vanaf je Mac aanzetten, in plaats vanaf de bank. Het tweede en grootste nadeel is echter dat ongeconverteerde bestanden groot zijn en dus zwaarder om te streamen. Een 1080p mkv van een uurtje is ongeveer 2 gigabyte groot. Zet je die voor je Apple TV om naar een mp4, dan slinkt hij naar 500 MB. Dat betekent dat het streamen via iTunes altijd vloeiend loopt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Stream je zo’n grote mkv via Beamer, dan zul je echter een goede wifi-verbinding moeten hebben, anders zit je regelmatig te wachten tot de video is gebufferd. En dat is nog veel irritanter dan wachten tot je film is omgezet naar iTunes-formaat.

Prijs: € 15 (gratis demo)

Pluspunten

  • Kan alle bestanden streamen
  • Ondertiteling beschikbaar
  • Afspeellijst

Minpunten

  • Films aanzetten moet op je Mac
  • Grote bestanden vereisen snel wifi-netwerk