Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Redpoint review: klimtrainer voor je Apple Watch

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Redpoint review

Ben jij in de ban van boulderen en klimmen? En heb je ook een Apple Watch? Dan staat de app Redpoint op je lijf geschreven – lees hier onze review.

Redpoint review

Sinds dit jaar heb ik een nieuwe favoriete sport. Na een aantal jaar keurig (maar met tegenzin) naar de sportschool te zijn gegaan, heb ik boulderen – ofwel ongezekerd klimmen aan een muur tot 4,5 meter hoog – ontdekt. Vanaf het eerste moment was voor mij duidelijk: dit is krachttraining voor mensen die van hardlopen houden, en juist niet van de sportschool.

Maar oké, dit is geen review van boulderen, maar van een app. De Apple Watch heeft namelijk wel een toegewijde klimmodus, maar die houdt alleen basale gegevens bij, zoals hartslag, calorieën en duur. Daar heeft een klimmer niets aan, want je wilt toch weten hoe hoog je geklommen hebt? Daarom is er Redpoint.

Apps_redpoint_146

In tegenstelling tot de work-out van de Apple Watch gebruikt Redpoint de barometer van de Watch. En wat weet zo’n luchtdrukmeter? Juist, je hoogte. Gecombineerd met de gegevens van de bewegings- en hartslagsensoren krijg je dus een veel completer beeld van je klimavonturen. Bovendien geef je aan wat voor klimsport je precies beoefent.

Alle data worden gesynchroniseerd met de app Gezondheid. Je kunt Redpoint ook met je iPhone gebruiken, maar dan houdt die alleen de hoogte en duur bij.

Apps_redpoint_146
Maar er is meer. Zo maken de klimhallen in Nederland en België allemaal gebruik van een systeem om de moeilijkheidsgraad van een route aan te geven. De gestandaardiseerde zitten allemaal ingebouwd in Redpoint, zodat je gemakkelijk aangeeft wat voor route je geklommen hebt.

Verder kun je bij elke route achteraf wat extra informatie toevoegen. Voor boulderen geef je bijvoorbeeld aan of je de route direct gehaald hebt, pas na een paar pogingen of nog helemaal niet.

Apps_redpoint_146
Tot zover de gratis functies. Daarnaast heb je nog een abonnement (Redpoint Pro, 30 euro per jaar), met wat extra’s. Met als belangrijkste: onbeperkt routes bijhouden. Ook handig: als een klimhal zijn eigen systeem voor moeilijkheidsniveaus hanteert, dan voeg je die met Redpoint Pro handmatig toe. Daarnaast krijg je uitgebreidere analyses van je klimsessies en grafiekjes. Ten slotte is er een training-sectie met allerlei tips voor de sport. Al met al een mooi pakket om je naar grote hoogte te brengen!