Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Radio Garden Live: luister naar alle radiozenders ter wereld

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Radio Garden Live

Met Radio Garden Live luister je naar elke radiozender ter wereld, gewoon via je iPhone. En zelfs met tienduizenden zenders weet deze app het overzicht te bewaren.

Radio Garden Live

Video killed the radio star, zo werd ooit gezongen door de Buggles. Maar dat bleek uiteindelijk wel mee te vallen. Nog steeds luisteren miljoenen Nederlanders naar de radio, en dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Wat wel verandert, is de manier waarop er radio wordt geluisterd. Het ouderwetse FM bereikt waarschijnlijk in 2030 zijn houdbaarheidsdatum, maar zijn vervanger DAB+ is op veel plekken nog vrij slecht bereikbaar.

Dé oplossing is daardoor internetradio, waarmee je als bijkomend voordeel iedere zender ter wereld vanaf waar dan ook kunt luisteren. Maar door de bomen het bos niet meer zien, is hierbij een understatement: de lijst van zenders loopt op tot 70.000.

Met de app Radio Garden Live maak je deze brei aan zenders een stuk overzichtelijker. Je ziet hierin een globe die bezaaid is met groene stipjes. Ieder stipje staat voor een plaats waar één of meerdere radiostations te vinden zijn. Sleep de cirkel in het midden van het scherm naar de plaats, en je hoort direct wat er op die plek op de radio te horen is.

Radio Garden Live

En haal je het menuutje onderaan tevoorschijn, dan zie je direct alle andere stations in de buurt. Vind je een station uit een ver oord tof? Dan sla je hem met een hartje op als favoriet. En met het tabblad ‘Browse’ vind je aanbevelingen van Radio Garden zelf, verspreid over de hele wereld.

Radio Garden Live

Ook fijn is het ‘slotje’: hiermee zet je je huidige station vast, waardoor je rustig door de wereld kunt vegen zonder dat je muziek telkens wisselt. En sluit je de app, of zet je je iPhone in de slaapstand, dan speelt je radiostation gewoon door.

Het enige nadeel is dat de gratis versie van Radio Garden telkens een advertentie toont als je hem opent – al los je dat voor € 3,49 permanent op. En als je daardoor ongestoord naar Kalaallit Nunaata in Groenland of Paradisagasy op Madagaskar kunt luisteren, dan is dat het waard.

Pluspunten

Minpunten