Terug naar Prizmo review: is digitaliseren ooit zo handig geweest?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Prizmo review: is digitaliseren ooit zo handig geweest?

Door Sven Lamers25 mei 2022 09:002 min. leestijd1

Met de app Prizmo moet digitaliseren van documenten zo gemakkelijk als mogelijk worden. Zo heb je altijd een digitale scanner bij je hand. Maar hoe scoort Prizmo in onze review?

Prizmo app review


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Voor de gebruikersinterface hoef je geen hogere wiskunde te kennen. Het startscherm leidt je direct naar een nieuwe opname met de camera. Het onderste deel van het scherm toont een voorvertoning van de laatste scans. Bij voldoende licht detecteert Prizmo automatisch de randen van documenten of visitekaartjes en verwerkt hij dus alleen de gegevens die van belang zijn. Als de ‘Autoshoot’-functie geactiveerd is, wordt de scan automatisch gemaakt zodra het beeld scherp is en je de telefoon stilhoudt.

Andere intelligente opnametrucjes zijn automatische detectie van de oriëntatie van documenten, evenals beeldstabilisatie. Je kunt tekstherkenning voor 28 talen downloaden, en de resultaten in het Nederlands en Engels weten te overtuigen.

De app bewaart zijn scans desgewenst op je iPhone of in iCloud. Voor nabewerking kun je met Prizmo de scans roteren, bijsnijden met vervormingscorrectie of de pagina ‘glad’ maken (handig als je een geopend tijdschrift of boek scant). Desnoods pas je ook helderheid en contrast aan met schuifregelaars.

Prizmo app review

Bij scans met meerdere pagina’s regel je met Prizmo uiteraard ook de volgorde. Nog een praktische functie daarbij is batchverwerking, waarbij de app alle bewerkingen die op een voorbeeldpagina gemaakt zijn ook op de andere pagina’s toepast.

Met de premium-versie (als in-app aankoop of abonnement) ontgrendel je functies zoals betere tekstherkenning, PDF-export zonder watermerk of de optie om herkende tekst leesbaar weer te geven en voor te laten lezen in de ‘Lezer’.

Zelfs in de gratis versie is Prizmo een handige scanner-app die bijzonder goede resultaten geeft. Wie de eenmalige in-app aankoop of het in-app abonnement aanschaft, krijgt een volwaardig hulpmiddel om intuïtief en snel papierwerk te digitaliseren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

(Nee, ik heb geen Premium abonnement.) Ik heb inmiddels al een jaar of dertig ervaring met scannen, met apparaten van A4 all-in-one tot smartphone. Ongeacht het gebruiksgemak van het apparaat en de apps, en of je slechts fotografeert danwel OCR doet, het is domweg (te) veel werk. Bovendien is dat werk vaak overbodig. Zo heb ik al een maand stukjes verpakking bewaard om serienummers van apparaten. Voor garantie heb ik waarschijnlijk slechts foto’s nodig, en de nummers kan ik wel intikken. Anecdote: twintig jaar geleden moest ik een document van enkele bladzijden opsturen naar een verzekeraar. Die bevond mijn document… Lees meer »