Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Prizmo review: is digitaliseren ooit zo handig geweest?

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Prizmo app review

Met de app Prizmo moet digitaliseren van documenten zo gemakkelijk als mogelijk worden. Zo heb je altijd een digitale scanner bij je hand. Maar hoe scoort Prizmo in onze review?

Voor de gebruikersinterface hoef je geen hogere wiskunde te kennen. Het startscherm leidt je direct naar een nieuwe opname met de camera. Het onderste deel van het scherm toont een voorvertoning van de laatste scans. Bij voldoende licht detecteert Prizmo automatisch de randen van documenten of visitekaartjes en verwerkt hij dus alleen de gegevens die van belang zijn. Als de ‘Autoshoot’-functie geactiveerd is, wordt de scan automatisch gemaakt zodra het beeld scherp is en je de telefoon stilhoudt.

Andere intelligente opnametrucjes zijn automatische detectie van de oriëntatie van documenten, evenals beeldstabilisatie. Je kunt tekstherkenning voor 28 talen downloaden, en de resultaten in het Nederlands en Engels weten te overtuigen.

De app bewaart zijn scans desgewenst op je iPhone of in iCloud. Voor nabewerking kun je met Prizmo de scans roteren, bijsnijden met vervormingscorrectie of de pagina ‘glad’ maken (handig als je een geopend tijdschrift of boek scant). Desnoods pas je ook helderheid en contrast aan met schuifregelaars.

Bij scans met meerdere pagina’s regel je met Prizmo uiteraard ook de volgorde. Nog een praktische functie daarbij is batchverwerking, waarbij de app alle bewerkingen die op een voorbeeldpagina gemaakt zijn ook op de andere pagina’s toepast.

Met de premium-versie (als in-app aankoop of abonnement) ontgrendel je functies zoals betere tekstherkenning, PDF-export zonder watermerk of de optie om herkende tekst leesbaar weer te geven en voor te laten lezen in de ‘Lezer’.

Zelfs in de gratis versie is Prizmo een handige scanner-app die bijzonder goede resultaten geeft. Wie de eenmalige in-app aankoop of het in-app abonnement aanschaft, krijgt een volwaardig hulpmiddel om intuïtief en snel papierwerk te digitaliseren.

Pluspunten

Minpunten