Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Leg je roadtrip vast met Polarsteps

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
polarsteps


Lees verder na de advertentie

Hoe mooi al je vakantiefoto’s en -video’s ook zijn, het verhaal erachter ontbreekt vaak. Uiteraard kun je dat ook vertellen wanneer je mensen de herinneringen aan de reis laat zien, maar mooier zou het zijn om een kant-en-klaar reisverslag te hebben, dat je zelfs online kunt delen en dat mensen kunnen bekijken wanneer ze tijd hebben. Tijdens deze vijfde iCreate Zomerweek (over het thema auto) willen we je graag kennis laten maken met Polarsteps!

Polarsteps uitleg

Het idee is simpel. In plaats van zelf een reisverslag bij te houden, doet Polarsteps dat automatisch voor je. Het enige wat je van tevoren hoeft te doen, is in de app aangeven dat je voor een bepaalde periode op reis gaat. Vervolgens herkent de app gedurende je vakantie automatisch wanneer je een plaats verlaat en houdt deze op die manier je route bij.

Wanneer je de app tijdens je vakantie opent, krijg je aangeboden om een nieuwe ‘step’ aan je reis toe te voegen. Zo’n stap van je reis bestaat uit de tijd, foto’s en eventueel nog tekstje plus een vermelding van de bezienswaardigheid waar je bent geweest. Aan het einde van je reis kun je door alle stappen bladeren en zie je op een wereldkaart waar je overal bent geweest. Je reisverslag kun je vervolgens delen of zelfs openbaar beschikbaar maken voor andere gebruikers van Polarsteps. Ik probeerde de app uit tijdens een weekendje weg naar Palermo, Italië.

Ik ga op reis en ik neem mee …

Het is eind februari en ik sta op het vliegveld. Polarsteps had ik de dag ervoor al gedownload, een account aangemaakt en de app toegang gegeven tot mijn locatie. Terwijl ik wacht tot de gate geopend wordt, stel ik in de app nog snel in dat ik nu op reis ga. Hierdoor activeert Polarsteps de zogeheten Travel Tracker, die ervoor zorgt dat de app doorheeft wanneer je grotere afstanden aflegt. Dat gebeurt voor het eerst na mijn vlucht naar Sicilië. De kaart verspringt zo’n 1500 kilometer naar het zuiden en Polarsteps biedt aan om de eerste stap toe te voegen. Tijd voor een foto! Maak je alleen gebruik van je mobiele internet, dan worden niet de originele versies van je foto’s geüpload, maar slechts verkleinde versies. Dat bespaart wat megabytes in je databundel – altijd handig op vakantie. Pas wanneer ik verbinding maak met een wifi-netwerk, komt de originele foto op het platform terecht.


kooptip

Tijdens mijn vakantie haal ik nu bij elke leuke bestemming mijn iPhone tevoorschijn en voeg een stap toe aan mijn reis. Maar het is een stedentrip en ik verblijf dus vooral in Palermo. Jammer, want zo ontstaat er niet al te veel beweging op de kaart. Dus besluit ik om nog een uitstapje te doen. Het wordt een korte treinreis naar Cefalù en zie daar: Polarsteps krijgt het automatisch mee en ik voeg de stap toe aan de reis. Op die manier nodigt de app zowaar uit om tijdens je vakantie buiten de gebaande paden te wandelen en op ontdekkingsreis te gaan. Cool.

Polarsteps volgen

Zoals altijd met vakanties, is ook deze veel te snel voorbij. Wederom op het vliegveld check ik Polarsteps. Achttien stappen zijn het geworden. De reis is weliswaar nog vers in mijn geheugen, maar toch word ik alweer blij van het terugzien van mijn reisroute. Het bekende Quattro Canti-kruispunt in het midden van Palermo op de eerste dag. De kathedraal van Palermo. Het mooie strand van Cefalù. En het Teatro Massimo, het grootste Operagebouw van heel Italië. Door te vegen op een tijdlijn, weet je weer precies hoe het tijdens je reis eraan toe ging. Als je wilt kun je zelfs een zogeheten Travel Book op basis van je reis bestellen, je leest er meer over in het kader hierboven.

Maar niet alleen ik kan mijn reis nu opnieuw beleven. Ik kan een link naar de reis delen met vrienden en familie en ze krijgen alles te zien. Desgewenst maak ik de reis openbaar zodat iedereen die bij Polarsteps aangemeld is hem ook kan zien. Omdat je uiteraard ook reizen van andere gebruikers kunt vinden (sommige worden zelfs groot uitgelicht door Polarsteps zelf), vormt de app ook een oneindige inspiratiebron voor nieuwe reizen. Staat een roadtrip door IJsland op de planning? Check de reisroute van andere Polarsteps-gebruikers op de Polarsteps-website en je weet van tevoren al welke watervallen nu echt de moeite waard zijn en welke je kunt skippen.

Polarsteps Fotoboek

Bij Polarsteps kun je ook rechtstreeks een zogeheten ‘Travel Book’ van je reis bestellen. Dat is een veredeld foto-boek dat geheel automatisch wordt aangemaakt. Omdat je je reis zelf al structuur hebt gegeven door met stappen te werken, kan Polarsteps relatief eenvoudig een superchic boek samenstellen. Dat bestaat gedeeltelijk uit je foto’s, maar je ziet bijvoorbeeld ook je reisroute op een wereldkaart en de landen waar je bent geweest. Een mooi alternatief voor de fotoboeken van Apple, die helaas niet meer beschikbaar zijn.

Voor mensen die net zo graag op reis gaan als wij, kunnen we Polarsteps van harte aanbevelen. Het is een van de coolste reis-apps die de App Store heeft. En ook Apple is het ermee eens: de app werd al meermaals uitgelicht op de voorpagina van de App Store. Dus, waarop wacht je nog. Ga op reis en neem Polarsteps mee. Download Polarsteps gratis in de App Store.

Deze review stond in iets andere vorm in iCreate.