Terug naar Breng je reis in kaart met Polarsteps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Breng je reis in kaart met Polarsteps

Door Jelle Mol10 juli 2017 11:382 min. leestijd0

Veel reizigers zal het bekend voorkomen tijdens hun rondzwervingen over de aardbol: hoe houd je het gehele thuisfront op de hoogte zonder dat je om de paar dagen in tien verschillende WhatsApp-groepen je verhalen, locaties en foto’s moet delen? Dat kan efficiënter, dachten de (Nederlandse) makers van de app Polarsteps.

Reis volgen met Polarsteps

Deze ‘travel tracker’ houdt automatisch je locatie bij zodat genodigden – of als je wilt, iedereen – jouw reis online kunnen volgen op een interactieve wereldkaart. De foto’s en verhalen moet je weliswaar zelf toevoegen, maar met het gemak van deze app wordt dat eerder een genot dan een verplichting.

Polarsteps

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Omdat locatiebepaling nogal een aanslag op de batterij van je iPhone vormt, maakt Polarsteps geen gebruik van gps maar van triangulatie via het telefoonnetwerk. Uit onze tests blijkt inderdaad dat het extra batterijverbruik beperkt wordt tot een minimum. Internet in het buitenland is ook niet nodig om je locatie te bepalen, want die wordt offline bijgehouden. Om je afgelegde reis, foto’s en verhalen te uploaden heb je wel een internettoegang nodig, maar met wifi in alle uithoeken van de wereld kan dat haast geen probleem zijn.

Deze review komt uit iCreate 89.

iCreate 89
iCreate 89
Alles over de WWDC-keynote

Reisinspiratie opdoen

Dat heeft Polarsteps dus prima voor elkaar. Maar waar het echt in uitblinkt, is de manier waarop reizen worden weergegeven. Een lust voor het oog die daarmee ook reisinspiratie voor anderen vormt. In de app en ook op de website zit ook een zoekfunctie waarmee je precies kunt zien welke plekken andere reizigers in een land hebben bezocht. Een mooi voorbeeld van een Polarsteps-account is dat van reisblogger en oud-iCreate-redacteur moderntraveller (zie ook zijn reisblog).

Fotoboek maken

fotoboek polarsteps

Maar het grootste plezier is weg gelegd voor de reiziger zelf. Weer thuiskomen wordt namelijk een heel stuk behaaglijker als je meteen kunt nagenieten van een schitterend visueel overzicht van je reis. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit met één druk op de knop vereeuwigen in een geprint fotoboek. Hoef je je aan die ellendige klus ook niet meer te wagen.

Polarsteps is gratis te downloaden in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar