Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Breng je reis in kaart met Polarsteps

Auteur: iCreate
0 reacties
Polarsteps


Lees verder na de advertentie

Veel reizigers zal het bekend voorkomen tijdens hun rondzwervingen over de aardbol: hoe houd je het gehele thuisfront op de hoogte zonder dat je om de paar dagen in tien verschillende WhatsApp-groepen je verhalen, locaties en foto’s moet delen? Dat kan efficiënter, dachten de (Nederlandse) makers van de app Polarsteps.

Reis volgen met Polarsteps

Deze ‘travel tracker’ houdt automatisch je locatie bij zodat genodigden – of als je wilt, iedereen – jouw reis online kunnen volgen op een interactieve wereldkaart. De foto’s en verhalen moet je weliswaar zelf toevoegen, maar met het gemak van deze app wordt dat eerder een genot dan een verplichting.

Omdat locatiebepaling nogal een aanslag op de batterij van je iPhone vormt, maakt Polarsteps geen gebruik van gps maar van triangulatie via het telefoonnetwerk. Uit onze tests blijkt inderdaad dat het extra batterijverbruik beperkt wordt tot een minimum. Internet in het buitenland is ook niet nodig om je locatie te bepalen, want die wordt offline bijgehouden. Om je afgelegde reis, foto’s en verhalen te uploaden heb je wel een internettoegang nodig, maar met wifi in alle uithoeken van de wereld kan dat haast geen probleem zijn.

Deze review komt uit iCreate 89.


kooptip

Reisinspiratie opdoen

Dat heeft Polarsteps dus prima voor elkaar. Maar waar het echt in uitblinkt, is de manier waarop reizen worden weergegeven. Een lust voor het oog die daarmee ook reisinspiratie voor anderen vormt. In de app en ook op de website zit ook een zoekfunctie waarmee je precies kunt zien welke plekken andere reizigers in een land hebben bezocht. Een mooi voorbeeld van een Polarsteps-account is dat van reisblogger en oud-iCreate-redacteur moderntraveller (zie ook zijn reisblog).

Fotoboek maken

Maar het grootste plezier is weg gelegd voor de reiziger zelf. Weer thuiskomen wordt namelijk een heel stuk behaaglijker als je meteen kunt nagenieten van een schitterend visueel overzicht van je reis. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit met één druk op de knop vereeuwigen in een geprint fotoboek. Hoef je je aan die ellendige klus ook niet meer te wagen.

Polarsteps is gratis te downloaden in de App Store.

Pluspunten

Minpunten