Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Plantsome: zo overleven je planten het wél

Auteur: iCreate
0 reacties
Plantsome


Lees verder na de advertentie

Groene vingers: je hebt ze, je hebt ze niet, of … je speelt een beetje vals. Met Plantsome heb je een app-assistent om je groene metgezellen zo groen mogelijk te houden. Want laten we eerlijk zijn: water geven doen de meeste mensen op de bonnefooi, pas als de eerste gele of bruine bladeren verschijnen of de plant er moedeloos bij hangt en er weinig meer te reanimeren valt. Met Plantsome en de slimme tips van deze app moet dat dus verleden tijd zijn. Misschien ligt het ook aan het weer van de afgelopen tijd, maar onze tuin ziet er sinds we de app gebruiken al veel beter uit.

Plantsome: briljant voor je plant

In de app voeg je je planten toe en voer je informatie in zoals hoelang je hem al hebt, hoe groot hij is, hoeveel licht er op z’n bladeren landt en of je meldingen voor water geven (standaard aan) of voeding geven wilt krijgen. Geen idee wat voor een plant je voor je hebt? Stuur een foto door via de chat en hij wordt voor je geïdentificeerd. Dat werkte in onze test uitstekend. Als je plant nieuwe bladeren krijgt of wat last heeft van gekke vlekken of andere gebeurtenissen: loggen maar met tekst en foto’s. Later kun je altijd nog wel bij een expert terecht.

Bijzonder leuk in de app vinden we de kekke tekstjes. Het is geen saaie bibliotheek met je planten, maar meer een speelse tuin. Wanneer je een nieuwe plant toevoegt, heeft Plantsome het bijvoorbeeld over ‘een nieuwe groene amigo’. Precies onze humor, daar houden we van.

Voor de toekomst

In de toekomst krijgt de app nog een gevulde sectie over leren, ontdekken en een plantendokter. Vragen over je kamerplanten en tuinplanten stellen kan via de ‘vraag maar raak’-optie onder de Support-sectie in je profiel. En via de Vandaag-sectie valt er plantgerelateerde informatie te lezen voor tussen het planten verzorgen door.


kooptip

Pluspunten

  • Leuk design
  • Grappige teksten

Minpunten

  • En weer een nieuwe hobby erbij