Terug naar PlantSnap: Shazam, maar dan voor planten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

PlantSnap: Shazam, maar dan voor planten

Door Koen van Ekeren4 februari 2019 15:312 min. leestijd0

Je ziet een schitterende plant, met prachtige bladeren en kleuren. Eentje die niet zou misstaan in je tuin of op je balkon. Maar hoe die plant heet? Je hebt werkelijk geen idee. PlantSnap snapt het gelukkig wel. De app was in 2018 de op twee na populairste betaalde iPhone-app en kan meer dan 585.000 soorten bloemen, planten en bomen herkennen.

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:
Dus jij bent een Apple-liefhebber? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Met alles wat je moet weten over Mac, iPhone en iPad.

Meer app-reviews lees je in iCreate. 

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

PlantSnap

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Het enige wat je hoeft te doen, is het stuk groen fotograferen. Dat moet wel zorgvuldig gebeuren en er wordt uitgelegd hoe je de camera moet richten voor het beste resultaat. Daarna heeft PlantSnap maar een paar seconden nodig voor de analyse en toont hij je de meest waarschijnlijke planten. Vaak zijn die resultaten ongelooflijk goed. De app wist meteen dat onze redactie wordt bijgestaan door de palmplant – de butterfly palm om precies te zijn. Door te tikken op de miniatuur krijg je meer foto’s en algemene informatie te zien.

Een druk op ‘Get’ brengt je zelfs naar Amazon’s Plant Store om de puntige bladeren meteen in huis te halen. Volgens de makers is de kans op identificatie maar liefst 96 procent. Tenminste, als de foto op de goede manier wordt geschoten en de plant in de enorme database voorkomt. Dit percentage lijkt ons een tikkeltje aan de hoge kant, maar door een slim en zelflerend algoritme werkt PlantSnap wel veel beter dan andere vergelijkbare (en gratis) apps.

Je kunt ook foto’s importeren; leuk om de bijzondere bloemen te identificeren die je tijdens je vakantie hebt gefotografeerd. Ook is er een Exploreren-sectie, waarbij je ziet welke bloemen en planten zich in jouw buurt bevinden. Als je een natuurliefhebber bent of gewoon een beetje nieuwsgierig bent naar wat je in je tuin hebt staan, is de app zijn prijskaartje van € 4,49 waard.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar