Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Pixum Fotoboek review: dit vinden onze iCreate-lezers

Auteur: iCreate
0 reacties
Pixum Fotoboek review

Een paar maanden geleden hebben we onze iCreate-lezers gevraagd om een Pixum Fotoboek te designen, te bestellen en ons een review te sturen. Uiteindelijk hebben we hier vier panelleden voor gekozen. Dit waren hun bevindingen.

Bekijk de fotoboeken van Pixum

Toine & Mary-Ann de Laat

Plussen en minnen

In plaats van een complete review hebben wij voor onze beoordeling de grootste plus- en verbeterpunten voor het Pixum Fotoboek op een rij gezet.

  • TOP: De app heeft heel veel opties qua indeling en achtergrond. We denken dat we maar de helft van de mogelijkheden ontdekt hebben.
  • TIP: Bij het gebruik van de assistent gooide de app alle foto’s door elkaar. Dit wilden wij niet, maar we kregen het niet voor elkaar om dat aan te passen. We hebben dit toen handmatig gedaan. Misschien zit er wel een optie in de app, maar die konden wij niet vinden.
  • TIP: Bij het kleiner maken van de foto past de app de foto aan door een deel van de foto te laten zien in plaats van de totale foto te verkleinen. Wij hebben niet kunnen ontdekken hoe we dit konden veranderen.
  • TOP: Verder is het een supermooi boek geworden. Met mooie omslag en foto’s. Na een week hebben we het fotoboek, netjes verpakt in dik karton en plastic, als brievenbuspost ontvangen. Het boek had geen beschadigingen door de post.

Wij zijn heel erg tevreden over het boek en de app. De volgende vakantie is nog niet gepland maar het volgende fotoboek komt er zeker aan.

Yvonne de Haas

Heel veel leuke extraatjes

Allereerst mijn complimenten, bij Pixum heb ik een mooi fotoboek van goede kwaliteit kunnen maken. Het album heb ik helemaal zelf ontworpen, dus niet de assistent gebruikt. De app is gemakkelijk in gebruik.

Toch zijn er een paar kleine nadelen. Als je een achtergrond instelt, wordt die niet onthouden. Wil je een paar bladzijdes verder dezelfde achtergrond gebruiken, dan blijft die niet bovenaan staan, maar moet je opnieuw gaan zoeken. Als je het album hebt afgesloten en je gaat de volgende dag verder, moet je weer het lettertype en de grootte instellen! Ten slotte dacht ik dat het een groot nadeel is dat, als je in een tekstveld gaat schrijven, deze niet apart op een veld te zien is: je moet het uitvergroten. Na even wennen blijkt dat juist erg handig.

Nu de voordelen. Pixum heeft heel veel cliparts, en heel leuke sjablonen en kaders. Foto’s die aan de onderkant van een bladzijde staan en die je iets naar boven of beneden wilt doen, verplaats je heel gemakkelijk, daar werd ik erg blij van. Ook kun extra opties gebruiken, zoals een film in het boek plaatsen via een QR-code, zodat je later met je iPhone het filmpje kunt zien.

Geert Rutten

Pixum-app op iPad werkt handig!

Ik had de app op mijn iPad gezet, maar daar kwam ik erachter dat de app niet gelijk in de landschapsmodus kwam. Pas als je verder in het programma komt. Vond dat een minpuntje. Zodoende verdergegaan op de Mac. Ik heb een iets oudere (van 2012) en daar merkte je op dat het programma niet echt vlot liep. Omdat ik ook nog foto’s moest uitzoeken, toch weer terug naar de iPad gegaan en daar verder gegaan.

Ik heb de app gebruikt zonder eerst alle foto’s goed te bekijken om te zien of ze bruikbaar waren. Wat me opviel: de app is zeer gebruiksvriendelijk. Vooral om het fotoboek door de Pixum-app automatisch te laten maken. Deze zet alles op de goede datum, je kunt de pagina’s aanpassen en gemakkelijk de volgorde verslepen. Was even zoeken om de tekst erbij te zetten, maar eenmaal gevonden kon je vele kanten op.

Tevens zou je ook alle foto’s nog kunnen bewerken als je dat zou willen. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar wel gekeken naar resultaat hoe het zou gaan.

Het ging soepel en gemakkelijk. Nadat het boek gereed was, de preview bekeken om te zien hoe hij eruit kwam te zien. Vervolgens opgestuurd, en kreeg gelijk bericht dat ze ermee aan de slag gingen. Na vier dagen had ik het boek binnen, en het mag gezegd: een prachtig resultaat.

Jane van Brakel

Met de assistent gaat alles vanzelf

Toevallig was ik net terug van vakantie, dus een mooie gelegenheid om echt iets te doen met mijn foto’s van die trip. Eerst heb ik een serie foto’s geselecteerd en een beetje nabewerkt. In de Pixum-app heb ik eerst het formaat en papiersoort geselecteerd. Daarna kreeg je de mogelijkheid om gebruik te maken van een assistent of om zelf het fotoboek te ontwerpen.

Omdat ik geen ervaring heb met het maken van een fotoboek koos ik voor de assistent. Dat is zo gepiept. Foto’s kiezen, stijl selecteren – en de assistent doet de rest. Dat gaat eenvoudig, maar ik was toch niet 100 procent tevreden met het resultaat. Bij de paginavullende foto’s had ik toch een andere selectie gemaakt dan de assistent. Daarom deed ik een aantal aanpassingen, en dat werkte heel intuïtief. Daarna plaatste ik de bestelling.

Een paar dagen vóór de geschatte leverdatum belt PostNL aan om het fotoboek af te leveren. Het boek ziet er prachtig uit. Mooie kwaliteit kaft, mooie kwaliteit papier. Mijn foto’s komen goed tot hun recht. Ik ben erg trots op mijn eigen fotoboek!

Pixum Fotoboek review: conclusie

Onze lezers zijn het met elkaar eens: de kwaliteit van de fotoboeken van Pixum is eerste klas. In de software zitten nog wat kleine slordigheidjes en er ontbreken wat gemaksfuncties, maar daar valt gemakkelijk omheen te werken. Download het best zelf de Pixum-app in de App Store.

Bekijk de fotoboeken van Pixum

Pluspunten

  • Kwaliteit van de fotoboeken is supergoed.
  • Heel veel leuke aanvullende cliparts in de software van Pixum.

Minpunten

  • Kleine slordigheidjes in de Pixum-app.
  • ontbrekende gemaksfuncties.