Terug naar Pigment: kleurboek voor volwassenen op iPad of iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Pigment: kleurboek voor volwassenen op iPad of iPhone

Door Laura Grootaarts11 februari 2016 12:562 min. leestijd0

Heb je wel eens gehoord van kleurboeken voor volwassenen? Het lijkt misschien raar en kinderachtig en je loopt als zelfrespecterende volwassene nog liever met antiluizenmiddel naar de kassa dan met een kleurboek, maar kleuren helpt om te ontspannen. Het is eenvoudig en het eindresultaat ziet er altijd prima uit, het lijkt zowaar of je écht creatief bent.

Kleurboeken voor volwassenen als app

De kleurhype lijkt ook niet bepaald van voorbijgaande aard. De boeken worden inmiddels niet meer weggemoffeld in een stoffig hoekje van de boekenwinkels, ze liggen met stapels tegelijk te shinen in de etalage. Er is voor ieder wat wils, of je nu van gedetailleerde bloemen houdt of van ingewikkelde abstracte afbeeldingen. Er bestaat zelfs een A Game of Thrones-kleurboek. En een Harry Potter-kleurboek. Het is dan ook geen verrassing dat er kleurboek-apps verschijnen in de App Store.

Voordelen boven een papieren kleurboekPigment: kleurboek voor volwassenen

Een digitaal kleurboek heeft voordelen boven een echt kleurboek. Je hoeft niet te investeren in een kleurpotlodenverzameling van honderd exemplaren, om daarna over te gaan naar potloden van een duurder merk en vervolgens je zinnen te zetten op viltstiften. In Pigment heb je alle kleuren van de wereld direct ter beschikking en zijn ze ook nog eens netjes geordend in kleurpaletten. Bovendien heb je de keuze uit verschillende materialen: potloden, penselen, markers. Buiten de lijntjes kleuren is er niet meer bij: je tikt op een vlak om in te kleuren en de app zorgt ervoor dat je netjes binnenboord blijft. Ook heel fijn is dat je kunt in- en uitzoomen op de plaat, zodat zelfs het priegeligste stukje goed te doen is.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Pigment is een gratis app met talloze kleurplaten in diverse smaakjes. Er zijn wel twintig boeken met vlinders, mandala’s, doodles, abstracte vormen et cetera. Om toegang te krijgen tot alles betaal je 25 euro per jaar, maar er zitten al massa’s gratis platen in die garant staan voor uren kleurplezier.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar