Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Philips BDM4037UW: enorme externe monitor voor je Mac

Auteur: Arjan Kropman
0 reacties
Philips BDM4037UW


Lees verder na de advertentie

Apple had vorig jaar goed door dat het produceren van beeldschermen niet in hun straatje lag. Het Thunderbolt-scherm verdween onder tamtam van de markt en Apple liet het aan merken als Samsung, LG en Philips over om hun klanten te bedienen. Of je nu een Mac mini gebruikt (dan moet je wel) of een MacBook (werkt thuis wel zo handig) – veel mensen maken gebruik van een extern beeldscherm. De kwaliteit en de mogelijkheden van deze beeldschermen verbeteren bijna met de dag. Aan de hand van een van de topmodellen van Philips – de 40-inch grote Philips BDM4037UW met gebogen scherm-design – bekijken wij wat je van een moderne monitor mag verwachten.

Deze review komt uit iCreate 88.

Philips BDM4037UW

Philips BDM4037UW


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Als je gevoelig bent voor mooie naamgeving, dan kom je er bij beeldscherm-merken slecht vanaf. Verder dan een saai typenummer komen ze tegenwoordig niet meer. Wat dat betreft missen we Apple’s Thunderbolt-display. Maar voor de naam koop je natuurlijk geen beeldscherm.

Waarvoor dan wel?

Koop je een Mac mini dan heb je natuurlijk sowieso een scherm nodig. Maar met het krachtiger worden en de goede duurzaamheid van de MacBooks kiezen steeds meer (professionele) gebruikers voor een laptop van Apple. De geïntegreerde schermen hiervan zijn steeds beter geworden, maar bij intensief thuiswerk blijft een externe monitor prettiger. De grotere schermen maken het gebruik van meerdere vensters (multitasking) veel gemakkelijker. Daarnaast levert het gebruik van een extern scherm een betere zithouding op die klachten aan nek, rug, schouders en pols voorkomt.

Aantal pixels per inch

Er zijn heel veel merken en schermen op de markt, welke moet je hebben? Het vervelende aan monitoren is dat de verschillende merken verschillende termen gebruiken. Handig is echter dat je er in het topsegment van uit kunt gaan dat je een goede resolutie krijgt – dit is het aantal pixels per inch. Hoe hoger het aantal, hoe scherper het beeld. Philips’ BDM4037UW heeft een resolutie van 3840 x 2160 (4K, ultra HD). Dit levert een vlijmscherp beeld op, tenminste wanneer je ook daadwerkelijk met 4K-materiaal werkt.

Meer dan een simpel beeldscherm

Een monitor is al lang niet meer een simpel beeldscherm voor je computer. Het scherm op zich kent al verschillende trucjes die het werken met je computer verbeteren. Om de instellingen van deze Philips te bedienen, hebben de makers achter op het scherm een handige joystick gemaakt waarmee je door de menu’s gaat. Hier kun je bijvoorbeeld de vooringestelde beeldvoorkeuren instellen, zoals contrast en helderheid.

Philips BDM4037UW

Ook heel handig is de snelle functie om van apparaat te switchen. De BDM4037UW kan vier beeldbronnen tegelijk aan. Je kunt de vier apparaten zelfs split screen tonen. De plaatsing van de joystick is mooi, maar niet heel handig. Zeker omdat de monitor enorm groot is en je geneigd bent deze wat verder weg op het bureau te zetten.

40 inch is enorm

Het draait natuurlijk allemaal om het beeld. Met de HDMI 2.0-aansluiting is dat prima. Het beeld is scherp en bij de voorgeprogrammeerde mogelijkheden zit meestal wel een setting die past bij
de wensen. Philips gebruikt nieuwe techniek die ervoor zorgt dat het beeld niet flikkert en dat geeft merkbaar rust aan je ogen. En net als bij de nieuwe MacBook Pro’s ondersteunt het scherm een breder kleurbereik.

Philips BDM4037UW

Is dit topscherm van Philips nou opvallend veel beter dan de rest? Nee, dat is niet het geval. Dergelijke schermen functioneren doorgaans prima en alle merken hebben hun eigen pluspunten. Het verschil zit hem vaak in de ogen van echte kenners. De BDM4037UW levert prachtig beeld, dat je computer heel bruikbaar maakt voor het kijken van films en het bewerken van foto- en videocontent.

Daarnaast is het werkelijk prachtig afgewerkt, met dunne randen, een gepoedercoate voet en hoogglans witte achterkant. Het gebruik is kinderlijk eenvoudig. Let wel op: 40 inch is enorm, een groot bureau is wel zo handig om wat afstand te kunnen nemen.

Prijs: € 699. Meer informatie is te vinden op philips.nl.

Pluspunten

  • Prachtig gebogen scherm
  • Prima beeld

Minpunten

  • Joystick voor bediening is ver weg