Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Peak Design Mobile: alle iPhone-accessoires die je nodig hebt

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Peak Design Mobile


Lees verder na de advertentie

De Mobile-lijn van Peak Design bestaat uit hoesjes, houders en standaarden voor je iPhone, allemaal van hoge kwaliteit. Of je nu een iPhone-houder zoekt voor in je auto, voor op je mountainbike, of zelfs voor op je motor, bij Peak Design Mobile vind je ongetwijfeld wat je nodig hebt!

Peak Design Mobile

De producten van Peak Design Mobile zijn allemaal voorzien van een stevige, gebruiksvriendelijke sluiting. Tegelijkertijd maken ze gebruik van een krachtige magneet (SlimLink), zodat alles bijna automatisch op de juiste plek vastklikt. Er zijn een paar producten die geen sluiting hebben, maar alleen een magneet. Het is goed om te weten dat die ook gewoon met MagSafe werken. We stellen een aantal producten aan je voor.

Everyday case

De Everyday case is op de eerste plaats een uitstekend hoesje voor je iPhone van maar 2,4 millimeter dik. Desondanks biedt de Everyday case een zeer goede bescherming. Bovendien is het hoesje compatibel met MagSafe. Op de tweede plaats is dit hoesje de basis voor het gebruik van alle andere accessoires uit de Mobile-serie.

Peak Design Mobile


kooptip

Wil je liever je eigen hoesje houden en toch een aantal van de Peak Design Mobile accessoires gebruiken, dan kun je de Universal adapter aanschaffen. Die plak je dan stevig op de achterkant van je eigen hoesje.

Mobile tripod

De Peak Design Mobile tripod is een stevig metalen statiefje dat ingeklapt nauwelijks groter is dan een bankpasje. Het is uiteraard wel iets dikker, dus in je portemonnee bewaren is niet ideaal. Maar dat hoeft ook helemaal niet, want je kunt de tripod gewoon ingeklapt achter op je iPhone laten zitten.

Peak Design Mobile

Het statiefje is heel stabiel en in praktisch elke stand te zetten, zowel in portret- als in landschapsmodus. Het enige wat niet lukt, is om je iPhone in landschapsmodus helemaal verticaal neer te zetten. Maar je kunt je afvragen hoe vaak je dat nou echt nodig hebt.

Out front bike mount

Voor mountainbikers en wielrenners is er de Out front bike mount, een robuuste metalen houder die je eenvoudig op je stuur monteert. Je iPhone klikt er eenvoudig in vast en door de twee palletjes aan de achterkant in te knijpen, haal je hem er net zo makkelijk weer af. Ook dit werkt zowel in portret- als in landschapsmodus.

Peak Design Mobile

Heb je de houder eenmaal gemonteerd, dan kun je de hoek niet meer aanpassen tenzij je de schroef losdraait. Mocht je dat een groot nadeel vinden, dan is het een idee om voor de Universal bar mount te kiezen. Die werkt op dezelfde manier, alleen bevestig je deze op het stuur (of welke andere stang dan ook) met een stevig rubberen bandje.

Car mount

Ook als je een houder zoekt voor in de auto kun je bij Peak Design Mobile prima terecht. De Car mount is klein, stijlvol en zonder meer stevig. Deze houder maakt gebruik van een magneet en geen sluiting, dus je kunt hem ook gewoon met MagSafe gebruiken. Dankzij het ingebouwde balhoofd draai je je iPhone eenvoudig in elke gewenste positie.

car mount

De Car mount is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: met en zonder draadloos opladen. Het enige mogelijke nadeel aan de Car mount is dat je de houder vast moet plakken op je dashboard. Verplaatsen is daardoor dus nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is het wel zo dat je de houder zonder schade en lijmresten weer kunt verwijderen.

Motorcycle mount

Hoewel je in principe de Universal bar mount en de Out front bike mount ook op het stuur van je motor zou kunnen gebruiken, heeft Peak Design Mobile daar twee speciale houders voor ontwikkeld. De Motorcycle bar mount en de Motorcycle stem mount. De eerste werkt op vrijwel dezelfde manier als de Out front bike mount, maar is nog steviger en zorgt ervoor dat je iPhone op een net wat handigere plek wordt vastgehouden.

Peak Design Mobile

De Motorcycle stem mount is gemaakt om op de middenkolom van je stuur te monteren, zodat je iPhone precies in het midden komt. Het voordeel van deze houder is dat je de hoogte en de hoek van je iPhone te allen tijde nog kunt aanpassen.

Stand wallet

Pasjeshouders die je magnetisch op de achterkant van je iPhone ‘plakt’ zijn er in allerlei soorten en maten. Peak Design Mobile voegt er met de Stand wallet een extra functie aan toe. Je kunt deze pasjeshouder namelijk uitklappen zodat het tegelijkertijd een handige standaard wordt. Klap je hem in, dan klemt hij magnetisch weer vast en hetzelfde geldt voor het klepje dat de pasjeshouder afsluit.

stand wallet

Nog meer van Peak Design Mobile

De Mobile-serie van Peak Design heeft nog meer producten. Denk aan een speciale houder voor content creators, een houder voor aan de muur, een balhoofdadapter van 1 inch en een iPhone-standaard met draadloze oplader. Kijk voor meer informatie direct bij Peak Design.

creator kit

Conclusie

De producten van de Peak Design Mobile-serie zijn zonder meer stevig, stijlvol en effectief. De combinatie van een magneet met een gebruiksvriendelijke sluiting werkt perfect. Daarbij is het ook handig dat sommige producten gewoon met MagSafe werken.

De weinige nadelen die we hebben kunnen ontdekken (Car mount alleen vastplakken, Out front bike mount en Motorcycle bar mount na montage niet verstelbaar, en Mobile tripod in landschapsmodus niet helemaal verticaal) zijn zeker geen dealbreakers. Slechts iets om rekening mee te houden.

Meer weten over het hele ecosysteem van Peak Design? Daar heeft het bedrijf dit handig overzicht voor.

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!