Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Paprika: al je recepten in één app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
paprika's


Lees verder na de advertentie

Het aantal recepten dat je online kunt vinden, is bijna eindeloos. Met een beetje googelen (of beter nog: ‘pinteresten’), heb je in een mum van tijd een recept gevonden dat bij je hongerige wensen past. Maar natuurlijk wil je een lekker gerecht niet slechts één keer bereiden, dus is het zaak om het recept ergens op te slaan. Een simpele bladwijzer of een notities-app zijn hiervoor niet echt geschikt, maar Paprika wel. Dat is een makkelijke recepten app voor de iPhone, iPad en Mac (met cloud-synchronisatie; wel nog los aan te schaffen), waarin je al je recepten bewaart.

Paprika: makkelijke recepten app

Recepten toevoegen werkt heel eenvoudig. Je gaat naar de website met het recept, tikt op de Deel-knop en selecteert Paprika. Vervolgens worden automatisch een foto, ingrediënten, bereiding en aanvullende informatie (calorieën, aantal porties, de oorspronkelijke bron) aan een nieuw recept in Paprika toegevoegd. Aan jou nog de taak om een categorie te kiezen en een sterrenbeoordeling te geven, zodat je je digitale receptenboek mooi gestructureerd houdt. Wil je recepten uit boeken of tijdschriften overnemen, moet je deze wel overtypen.

Boodschappenlijst app

Paprika is echter niet alleen een receptenboek – de app doet ook dienst als boodschappenlijstje. Maak je een weekplanning met gerechten, dan is een tik voldoende om alle ingrediënten op het lijstje te zetten. Uiteraard combineert Paprika daarbij gelijksoortige ingrediënten. Je kunt ook een ‘voorraadkast’ aanmaken zodat Paprika weet wat je in huis hebt. Voor de snelste route in de supermarkt stel je nog in waar daar alles staat, zodat je boodschappenlijstje mooi gesorteerd is.

Paprika is misschien niet onze favoriete soort groente, maar zeker onze favoriete recepten-app.

iPhone vakantietips rondom Eten en drinken


kooptip

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.

Meer van dit soort reviews lees je in iCreate.

Pluspunten

Minpunten