Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Pages voor iPhone een beetje een teleurstelling

Auteur: iCreate
0 reacties


Ontwikkelaar: Apple. Prijs €7,99


Lees verder na de advertentie

Pages, de tekstverwerker die deel uitmaakt van het iWork-pakket is onlangs uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Ben jij een Mac-gebruiker, dan heb je met Pages waarschijnlijk al heel wat posters, flyers en uitnodigingen gemaakt en weet je dus hoe makkelijk dit gaat. Nu het programma ook in een kleiner formaat op de iPhone en iPod touch verkrijgbaar is, is het de vraag of de app hier net zo goed op werkt. Hieronder lees je mijn bevindingen.

Beperkingen
Tijdens het testen van Pages blijkt al snel dat de iPhone-versie van Pages zowel je creativiteit als je productiviteit beperkt. Voordat ik uitleg waarom dat zo is, kijken we eerst naar de functies die wél goed werken, namelijk de sjablonen voor posters, fotoverslagen en bedankkaarten. Zelf afbeeldingen invoegen, de lay-out veranderen en vervolgens per e-mail naar iemand versturen werkt allemaal prima. Toegegeven, je tapt af en toe mis door het kleine scherm van de iPhone, maar over het algemeen werkt de besturing prima en heb je al snel een leuk resultaat.

Brieven
Frustrerend wordt het als je een brief gaat typen. Als je uitzoomt zie je de lay-out maar kun je niets lezen, als je inzoomt kun je alles lezen maar zie je niets van de lay-out. Een brief typen op het kleine toetsenbord van de iPhone is een struikelblok en zelfs de meest basale acties als stukken tekst selecteren en in een bepaalde opmaak zetten vergt tijd en geduld, iets dat je op de Mac (en in mindere mate op de iPad) in een handomdraai doet. Ook het ontbreken van een landschapmodus voor het toetsenbord is een gemiste kans.

Teleurstelling
Al met al is Pages voor iPhone een beetje een teleurstelling. Een simpele poster of bedankkaart maken gaat prima, maar gebruik je de app voor het schrijven van een brief, dan loopt het allemaal niet zo lekker. Hopelijk kom je nooit in een situatie terecht waarin je een cv  moet schrijven met behulp van Pages op de iPhone, want dat wordt echt een hels karwei. Dan gebruik je waarschijnlijk liever de iPad versie, of nog beter, de oude vertrouwde Mac.


kooptip

Heb je Pages geprobeerd en had jij dezelfde of juist heel andere ervaringen? Of wil je misschien dat we de andere apps uit het iWork-pakket eens onder handen nemen? Laat het ons weten!

Pages voor iPhone kost €7,99 en is beschikbaar voor in de App Store.