Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

P2000-app: meldingen van politie en brandweer op je iPhone

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Mensen zijn van nature nieuwsgierig, zeker als er iets ongewoons gebeurt. Bij praktisch elk snelwegongeluk staat in een mum van tijd een kijkersfile aan de andere kant en overal waar politie, brandweer en ambulance uitrukken, zijn de hordes toeschouwers spoedig van de partij. Maar ook de minder nadrukkelijke ramptoerist vraagt zich bij het geluid van een sirene af wat er aan de hand is. Daar kom je tegenwoordig razendsnel achter dankzij de dienst P2000.

p2000 app iPad

Oproepen voor brandweer, politie en ambulance

P2000 is het digitale meldingssysteem waarmee alle Nederlandse alarmcentrales werken. Alle oproepen voor hulpdiensten gaan via dit systeem. De berichten zijn niet versleuteld en dus voor iedereen zichtbaar. Als gevolg daarvan zijn er allerlei websites waarop je deze meldingen per regio kunt bekijken en ook in de App Store vind je apps waarin je alle meldingen kunt teruglezen – de app simpelweg genaamd P2000 bijvoorbeeld.

P2000: alarmmeldingen in jouw regio

De app an sich is niet geweldig. Voor de regio’s Zuid-Holland Zuid en Rotterdam Rijnmond kun je verschillende categorieën meldingen bekijken, voor de rest van Nederland zijn alle verzamelde meldingen per regio te bekijken. De app onthoudt welke regio je hebt geopend, dus je ziet altijd de meldingen van jouw regio als je de app opstart.

Gratis P2000-app


kooptip

Er zijn zoals gezegd ook andere P2000-apps, maar toch hebben we deze app gekozen. De app Alarmfase 1 – P2000 bijvoorbeeld is mooier. Maar om daar meldingen per regio te bekijken, moet je een abonnement nemen voor 1 euro per maand, 2 euro per kwartaal of 6 euro per jaar. Een beetje overdreven voor gratis informatie. Dan gebruiken wij liever een wat lelijkere app of kijken we desnoods gewoon op de website van p2000.

Download P2000 gratis in de App Store. De app is geschikt voor zowel iPhone als iPad. Is deze app iets voor jou? Bekijk dan ook eens de app van de politie.

Pluspunten

Minpunten