Terug naar Obscura: camera-app verandert je iPhone in een DSLR
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Obscura: camera-app verandert je iPhone in een DSLR

Door Sven Lamers22 februari 2016 19:322 min. leestijd0

Met de iPhone kun je prachtige foto’s maken, de campagne Shot on iPhone bewijst dat eens en te meer. In de App Store vind je een heleboel apps die je het fotograferen nog net wat gemakkelijker maken. Obscura is er daar een van.

Heel complete camera-app

Obscura lijkt op het eerste gezicht zo simpel als zijn app-icoontje. Onderaan staan de typische camera-knoppen op een zwarte achtergrond, bovenin vind je de zoeker met het focuspunt. Maar laat je niet misleiden door de simpele interface, dit is waarschijnlijk de meest geavanceerde camera-app die je voor de iPhone kunt krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van volledige controle over ISO-waarde en sluitertijd? Deze stel je gemakkelijk in via het tweetal plus- en min-knoppen onderaan. Ook kun je de focus en belichting vergrendelen op het punt dat je hebt aangetikt in de zoeker. Wil je de focus handmatig aanpassen? Witbalans? Flits? Obscura doet het allemaal. En uiteraard krijg je hulplijnen om de regel van derden toe te passen en een waterpas om de horizon recht te houden.

obscura

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ten slotte biedt Obscura nog kleurenfilters à la Instagram. Je favoriete filters kun je met een ster markeren en zo gemakkelijk met een veeg op de zoeker selecteren. Uiteraard is het ook mogelijk om reeds gemaakte foto’s achteraf van zo’n filter te voorzien. Het eindresultaat? Neem eens een kijkje in de online galerij van Obscura.

Obscura downloaden

Obscura is in de App Store te downloaden voor € 4,99. Vijf euro is over het algemeen best duur voor een app. Maar als je echt serieus bent over je ‘iPhoneography’ dan is Obscura een ware aanwinst voor je thuisscherm.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Volgende review
Review: Grayout (app)
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar