Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Obscura: camera-app verandert je iPhone in een DSLR

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met de iPhone kun je prachtige foto’s maken, de campagne Shot on iPhone bewijst dat eens en te meer. In de App Store vind je een heleboel apps die je het fotograferen nog net wat gemakkelijker maken. Obscura is er daar een van.

Heel complete camera-app

Obscura lijkt op het eerste gezicht zo simpel als zijn app-icoontje. Onderaan staan de typische camera-knoppen op een zwarte achtergrond, bovenin vind je de zoeker met het focuspunt. Maar laat je niet misleiden door de simpele interface, dit is waarschijnlijk de meest geavanceerde camera-app die je voor de iPhone kunt krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van volledige controle over ISO-waarde en sluitertijd? Deze stel je gemakkelijk in via het tweetal plus- en min-knoppen onderaan. Ook kun je de focus en belichting vergrendelen op het punt dat je hebt aangetikt in de zoeker. Wil je de focus handmatig aanpassen? Witbalans? Flits? Obscura doet het allemaal. En uiteraard krijg je hulplijnen om de regel van derden toe te passen en een waterpas om de horizon recht te houden.

obscura

Ten slotte biedt Obscura nog kleurenfilters à la Instagram. Je favoriete filters kun je met een ster markeren en zo gemakkelijk met een veeg op de zoeker selecteren. Uiteraard is het ook mogelijk om reeds gemaakte foto’s achteraf van zo’n filter te voorzien. Het eindresultaat? Neem eens een kijkje in de online galerij van Obscura.

Obscura downloaden


kooptip

Obscura is in de App Store te downloaden voor € 4,99. Vijf euro is over het algemeen best duur voor een app. Maar als je echt serieus bent over je ‘iPhoneography’ dan is Obscura een ware aanwinst voor je thuisscherm.

Pluspunten

Minpunten