Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

O by Nespresso: zo smaakt de koffie van de toekomst

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
O by nespresso zijkant


Lees verder na de advertentie

Als lezer van iCreate ben je sowieso fan van strak Californisch design met zo min mogelijk knoppen. Ben je daarnaast ook nog een liefhebber van goede koffie? Dan is deze koffiemachine absoluut een droom voor jou. Een toekomstdroom weliswaar, want deze nieuwe O by Nespresso zit nog midden in de conceptfase. Wij mochten hem alvast uitproberen.

Strak design

O by nespresso zijkant

Sinds enkele weken prijkt er op ons aanrecht een futuristisch ogende koffieautomaat. Ontworpen door Nespresso in samenwerking met NONOBJECT, een Californische designstudio. En ‘Californisch’ lijkt tegenwoordig synoniem voor: geen knoppen, geen hendels, geen toetsen. Het mysterieuze apparaat geeft op het eerste gezicht niet prijs dat er koffie uit kan komen. Maar dit is toch echt een koffiezetapparaat. In concept weliswaar: een eerste ontwerp dat nu door duizend koffieliefhebbers getest wordt, maar dat niet te koop is.

O By Nespresso

Het ontwerp is geïnspireerd op een kiezelsteen die steeds maar weer verplaatst is, waardoor er een perfect gladde vorm is ontstaan. En dat is is precies hoe de O by Nespresso eruitziet: als een door het water gladgeschuurde, afgeronde kiezel, opgedoken uit een rivier. Het is even puzzelen hoe je deze kei tot leven wekt. Een grote rol daarin is weggelegd voor de Nespresso-app.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Plaats je een koffiekopje voor de O, dan lijkt de kiezel zich als het ware uit te vouwen. Op het scherm verschijnt een opdracht: voer een capsule in. Heb je dat gedaan, dan volgt de echte magie: de O herkent de koffiecapsule – tenminste, als het om een Nespresso-capsule gaat die vast in het assortiment zit. Op dit moment vraagt de machine daarbij nog om bevestiging, in de toekomst is de capsuleherkenning ongetwijfeld compleet geautomatiseerd. Bij iedere koffiesoort hoort namelijk een ideale bereidingswijze, met nuances in druk, stoom, temperatuur en pre-infusie. Via de app kun je eventueel nog aanpassingen doen. En zo zet je de ultieme kop koffie!

Zonder telefoon in de buurt is er geen capsule-herkenning en wordt voor iedere koffiecup de standaard bereidingswijze toegepast. Die bereiding is eigenlijk vergelijkbaar met die van de standaard Nespresso-apparaten. Dit levert dus een vertrouwd kopje koffie op.

Koffie 2.0?

O by nespresso

Er is zeker nog wat ruimte voor verbetering. Zo hopen we dat Nespresso voor de app ook een wat gepolijster ontwerp voor ogen heeft. En de verbinding laat nu te wensen over, waardoor alle slimme opties soms in één keer wegvallen. Dit is en blijft een conceptmachine, in deze fase van het ontwerp vinden we het nog acceptabel.

Maar we zien wel potentie in het apparaat, zeker als het nog iets slimmer wordt. Een paar verzoekjes aan Nespresso: om te beginnen een timer zodat je je bakje koffie kunt inplannen. Ook zouden we graag zien dat je meerdere accounts aan één apparaat kunt koppelen. En stel je voor dat je je favoriete bereidingswijze kunt delen met de O van vrienden.

Maar sowieso: de O by Nespresso ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de toekomst komt. Houden we van! En het moet gezegd worden: je zet er – overigens vrijwel geruisloos – een lekker kopje koffie mee.