Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews HomeKit

Nuki Smart Lock 2.0 review: ontgrendel je voordeur met je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Nuki Smart Lock 2.0 review


Lees verder na de advertentie

Nuki heeft een vernieuwde versie van zijn slim slot uitgebracht. Daarmee ontgrendel je de deur met je iPhone en kun je hem automatisch van het slot laten gaan als je in de buurt bent. Wat onze bevindingen zijn, lees je in deze Nuki Smart Lock 2.0 review.

Nuki 2.0 review

Nuki Smart Lock 2.0 review

Minder dan vijf minuten. Zo weinig tijd was er nodig om de nieuwste versie van de Nuki Smart Lock aan de deur te installeren. Die verandert je iPhone in een intelligente sleutel. Zo stel je in dat hij automatisch van het slot gaat als je met je iPhone in de buurt bent, vergrendelt hij vanzelf als je vertrekt en bij de versie met bridge bedien je je deurslot op afstand. Nuki 2.0 doet dat ook. Aan de strakke vormgeving is niet gesleuteld, hij biedt veel van dezelfde functies en het installeren is dus ongelooflijk eenvoudig gebleven. Bij veel slimme sloten is het nodig om je slot te vervangen, maar Nuki druk je gewoon tegen je bestaande slot aan. Daar steek je de sleutel in, waarna hij zijn geïntegreerde motor gebruikt om je deur te vergrendelen of ontgrendelen.

[product nuki-smart-lock-2-0-2 open]


kooptip

De belangrijkste key van Nuki 2.0 is HomeKit. Als je al slimme apparaten hebt, is die integratie een zegen voor je huis. Door een scène in de Woning-app opent de deur vanzelf als je thuis ben en springen de lampen in de gang direct aan. Nieuw is verder de deursensor, waardoor je ook weet of de deur open of dicht is. Het model heeft ook bluetooth 5.0 en een nieuwe processor. Deze maken Nuki sneller, al moet je nog steeds luttele seconden wachten voordat je deur van het slot gaat. Dat hadden we liever wat vlugger gezien. Bovendien produceert het motortje nog steeds aardig wat geluid en is er maar één kleuroptie, waardoor Nuki misschien niet geweldig met je deur matcht. Toch zijn we weer erg enthousiast en bij een nieuwe versie zetten we de deur weer open. Met onze iPhone.

Deze review komt uit iCreate 106:

Pluspunten

  • Zeer eenvoudig te installeren
  • HomeKit
  • deursensor

Minpunten

  • Ontgrendelen gaat een beetje langzaam
  • slechts één kleuroptie