Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 166De geheime functies van iOS 18 🔥
iCreate 166

Lees verder onder de advertentie

Nothing Ear 2 review: deze oortjes gaan achter de AirPods Pro aan

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Nothing Ear 2 review

De Nothing Ear 2 zijn de hipste nieuwe oortjes op de markt, mét een leuk prijskaartje. Kunnen ze het opnemen tegen de AirPods Pro?

Nothing Ear 2

Hoewel Apple eind jaren 90 nog tegen computergiganten schopte met hippe designs en speelse software, is het bedrijf inmiddels zelf zo’n computergigant geworden. En dat gaat helaas gepaard met een wat saaier karakter. Doorzichtige iMacs en iPods in kleurrijke sokjes hebben plaatsgemaakt voor strak aluminium en wit plastic.

Zelfs producten die trendsetters worden, zoals de AirPods, zien er simpelweg braaf uit. En gezien het grote succes van de oortjes – zelfs met de prijzen die Apple tegenwoordig hanteert – zijn er voor het bedrijf ook weinig redenen om het roer om te gooien. Althans, tot nu.

Het Britse bedrijf Nothing bestaat dan nog maar twee jaar, maar het introduceert dit jaar al zijn tweede generatie draadloze oortjes: de Ear (2). En die vallen in alles op. Het compacte oplaaddoosje is van transparant plastic, en oogt alsof hij zo uit een sci-fi-film komt. Het blijft ook niet bij een hip uiterlijk: het doosje dient opengevouwen tevens als standaard voor je telefoon. Handig voor als je in het ov een serie wilt kijken.

De oortjes zelf hebben doorzichtige steeltjes die de binnenkant onthullen, inclusief de ingebouwde microfoons en de druksensoren die de bediening regelen. En hoewel je er zo doorheen kijkt, zijn zowel het oplaaddoosje als de oortjes stof- en waterbestendig.

Het oor wil ook wat

Goed, een opvallend en praktisch design is één ding, maar hoe zijn de oortjes in gebruik? Kort gezegd: vergelijkbaar met de eerste generatie AirPods Pro. En dat is een compliment. Op audio­vlak doen ze sterk denken aan de oortjes van Apple: een sound die niet denderend goed is, maar wel erg degelijk en goed in balans.

Althans, mits je even met de equalizer in de Nothing X-app speelt, want direct uit de doos was de treble íéts te overweldigend. Maar dat is een kwestie van eenmaal instellen en verder voortaan vergeten.

Overigens zit die app goed in elkaar, met een simpele interface en snufjes die we ook kennen van de AirPods Pro. Zo is er bijvoorbeeld een pasvormtest voor de siliconen tipjes (die overigens comfortabel zitten), en is in te stellen wat de knopjes in de steeltjes precies doen. Ook vind je hier alle instellingen voor de actieve ruisonder­drukking, met een aanpasbare sterkte en een optie om de noise cancelling op jouw oren af te stellen.

Pro zonder de Pro

Nothing Ear 2

Over ruisonderdrukking gesproken: hoe Nothing ook deze feature nog in de oortjes heeft gebouwd voor 149 euro is ons een raadsel, maar het is erg welkom. In het filteren van de lage- en middentonen doen de Ear (2) niet onder voor de AirPods Pro.

Maar als het op hoge tonen aankomt, is er nog ruimte voor verbetering. Zo vallen in de trein de meeste geluiden weg, maar zijn de airco en het ritselende plastic zakje van je overbuurman nog grotendeels te horen. Maar ook een iets gemankeerde ruisonderdrukking is een veel betere optie dan géén ruisonderdrukking – ja, ik kijk jullie aan, AirPods 2 en 3.

Dan nog één ding: bediening. Dit is altijd een punt geweest waarop de AirPods Pro, en later de AirPods 3, onverslaanbaar waren. Want dat kleine steeltje met druksensoren, waarbij je tikt, dubbeltikt, driedubbeltikt en vasthoudt om alle functies van de oortjes te bedienen, is een verademing ten opzichte van de concurrentie. En eindelijk is er met Nothing nu een bedrijf dat dit ook inziet, want de Ear (2) hebben exact dezelfde bediening. Beter goed gejat …

Nothing Ear 2 review: conclusie

De Nothing Ear (2) is de concurrentie die de AirPods nodig had, met de belangrijkste features van de AirPods Pro voor de helft van de prijs, en met een veel hipper uiterlijk. Laat die AirPods Lite maar komen – voorlopig is dit de koning van de betaalbare oortjes.

Pluspunten

  • Opvallend design.
  • Degelijke sound.
  • Noise cancelling voor weinig.
  • AirPods-achtige bedie­ning.

Minpunten

  • Ruisonderdrukking valt bij hoge frequenties tegen.