Terug naar Nieuwste Nijntje app: de wereld van Nijntje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Nieuwste Nijntje app: de wereld van Nijntje

Door Daan Jeuken25 april 2017 12:292 min. leestijd0

Op 16 februari overleed een van ’s werelds bekendste Nederlanders: Dick Bruna. Hij veroverde de wereld met zijn creatie Nijntje, waarvan in 1955 al het eerste boekje verscheen. Ondanks dat Nijntje dit jaar dus 62 jaar oud wordt, is ze nog steeds razend populair en weet ze ook de jeugd van tegenwoordig nog immer te boeien.

De wereld van Nijntje

Dat komt doordat Nijntje met de tijd is meegegaan. Op de boekjes volgden interactieve luisterboeken, ze kwam op televisie en tegenwoordig zijn ook op YouTube de filmpjes van de avonturen van het inmiddels lief, klein 3D-konijntje een grote hit.

Nijntje in de App Store

Ook in de App Store ontbreekt Nijntje allerminst. In de serie ‘Nijntje boekjes en spelletjes’ staan er vier apps in de App Store: De tuin van Nijntje, Nijntje vliegt, Nijntje op school en Nijntje in de sneeuw. In elk van deze (2D-)apps zit een verhaaltje in dichtvorm en enkele kleine spelletjes.Een prijs van vier euro is niet heel goedkoop in App Store-termen, maar vergelijk je het met een fysiek Nijntje-boek, dan valt het weer reuze mee.

De wereld van Nijntje

Sinds maart is er ook een compleet nieuwe Nijntje-app: De wereld van Nijntje. In een 3D-omgeving bestuurt je kind Nijntje door het huis. Trek andere kleren aan, ga in bad of ga buiten met Snuffie spelen. Daarnaast verschijnen er steeds nieuwe spelletjes in de app, waarin Nijntje bijvoorbeeld een taart bakt, een blokken toren bouwt of worteltjes teelt. Het bedieningsniveau ligt te hoog voor de allerjongsten, maar neem die op schoot, help een handje en de schaterlach is gegarandeerd.

Ook deze app is met vier euro aan de dure kant, zeker als blijkt dat er nog wel wat bugs in de 1.0-versie zitten. Maar zelfs daarmee biedt De wereld van Nijntje een leuke afwisseling tussen al die gratis YouTube-filmpjes die je kinderen ongetwijfeld al grijs gespeeld hebben.

Download De wereld van Nijntje in de App Store voor € 3,99.

Deze review komt uit iCreate 87.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Ben als eerste op de hoogte van exclusieve updates over de allernieuwste iPhone 13

Praat mee!

avatar