Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwste Nijntje app: de wereld van Nijntje

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
De wereld van Nijntje


Lees verder na de advertentie

Op 16 februari overleed een van ’s werelds bekendste Nederlanders: Dick Bruna. Hij veroverde de wereld met zijn creatie Nijntje, waarvan in 1955 al het eerste boekje verscheen. Ondanks dat Nijntje dit jaar dus 62 jaar oud wordt, is ze nog steeds razend populair en weet ze ook de jeugd van tegenwoordig nog immer te boeien.

Dat komt doordat Nijntje met de tijd is meegegaan. Op de boekjes volgden interactieve luisterboeken, ze kwam op televisie en tegenwoordig zijn ook op YouTube de filmpjes van de avonturen van het inmiddels lief, klein 3D-konijntje een grote hit.

Nijntje in de App Store

Ook in de App Store ontbreekt Nijntje allerminst. In de serie ‘Nijntje boekjes en spelletjes’ staan er vier apps in de App Store: De tuin van Nijntje, Nijntje vliegt, Nijntje op school en Nijntje in de sneeuw. In elk van deze (2D-)apps zit een verhaaltje in dichtvorm en enkele kleine spelletjes.Een prijs van vier euro is niet heel goedkoop in App Store-termen, maar vergelijk je het met een fysiek Nijntje-boek, dan valt het weer reuze mee.

De wereld van Nijntje

Sinds maart is er ook een compleet nieuwe Nijntje-app: De wereld van Nijntje. In een 3D-omgeving bestuurt je kind Nijntje door het huis. Trek andere kleren aan, ga in bad of ga buiten met Snuffie spelen. Daarnaast verschijnen er steeds nieuwe spelletjes in de app, waarin Nijntje bijvoorbeeld een taart bakt, een blokken toren bouwt of worteltjes teelt. Het bedieningsniveau ligt te hoog voor de allerjongsten, maar neem die op schoot, help een handje en de schaterlach is gegarandeerd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook deze app is met vier euro aan de dure kant, zeker als blijkt dat er nog wel wat bugs in de 1.0-versie zitten. Maar zelfs daarmee biedt De wereld van Nijntje een leuke afwisseling tussen al die gratis YouTube-filmpjes die je kinderen ongetwijfeld al grijs gespeeld hebben.

Download De wereld van Nijntje in de App Store voor € 3,99.

Deze review komt uit iCreate 87.

Pluspunten

Minpunten