Terug naar Netatmo Healthy Home Coach: ‘Hé Siri, hoe gezond is het hier?’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Netatmo Healthy Home Coach: ‘Hé Siri, hoe gezond is het hier?’

Door Sven Lamers12 februari 2019 13:583 min. leestijd1

‘Goed gedaan’, laat de Netatmo Healthy Home Coach-app weten: ‘De kamer lijkt gezond!’ Ik vertel op de redactie dat het bij ons op kantoor 20,4 graden Celsius is, dat de luchtvochtigheid 49 procent bedraagt en de luchtkwaliteit (gemeten in de concentratie van koolstofdioxide) een prima 595 ppm. Het zou alleen nog wat rustiger kunnen, want met gemiddeld 59 dB hebben we nog niet de optimale waarde bereikt. ‘Houd je mond dan’, zeggen mijn collega’s knipogend tegen mij.

Deze review is afkomstig uit iCreate 105.

iCreate 105
iCreate 105
Win een iPhone XS!

Netatmo Healthy Home Coach 1

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Luchtkwaliteitmonitor

Twee uurtjes eerder heb ik de Netatmo Health Home Coach op mijn bureau geïnstalleerd. Niet alleen om eindelijk een einde aan de discussie te maken over de temperatuur op kantoor, maar ook om te weten wanneer het verstandig is om misschien een raampje open te doen. Natuurlijk wil je niet ergens reusachtige meetapparatuur hebben staan, daarom is het goed om te weten dat de Slimme Luchtkwaliteit Monitor er heel onopvallend uitziet. Het is een kleine cilinder met een goud tot roségouden behuizing. Raak je de bovenkant aan, dan laat een ledje aan de voorkant in één oogopslag zien hoe leefbaar het is in de kamer. Blauw staat voor uitstekend, bij geel en rood kun je er maar beter voor zorgen dat je iets aan de situatie verandert.

De installatie was overigens zo gepiept. Aansluiten op een stopcontact en via een app verbinding maken. Het maken van een bijbehorend account duurde nog het langst. Als ik het nog wat sneller had gewild, had ik er ook voor kunnen kiezen om de sensor via HomeKit te installeren. Aan de achterkant zit de welbekende HomeKit-sticker waarmee je een product in een mum van tijd aan de Woning-app toevoegt. Heb je dat gedaan, dan is het zelfs mogelijk om Siri naar temperatuur en luchtkwaliteit te vragen of om interacties met andere HomeKit-apparaten in te stellen.

Netatmo Healthy Home Coach 2

Waarschuwingen

In HomeKit zijn alle waardes die de Netatmo Healthy Home Coach meet terug te vinden, maar de officiële app biedt meer overzicht. Hier krijg je bij alle waardes meteen een uitleg, zodat je weet wat je ermee moet. Ook kun je drie verschillende profielen instellen, want voor de kamer van een astmapatiënt gelden andere grenswaardes voor bijvoorbeeld luchtkwaliteit.

Daarnaast is het in de app mogelijk om statistieken op te vragen zodat je de ontwikkeling van bepaalde waardes kunt achterhalen. Een laatste belangrijke functie van de app is het ontvangen van waarschuwingen. Als er bij ons op de redactie ineens niet meer zo’n goed klimaat heerst (letterlijk dan) of als het te lawaaierig wordt, dan krijg ik daar meteen een waarschuwing voor. Mooi hieraan is dat je voor elk van de vier meetwaardes afzonderlijk waarschuwingen ontvangt. In principe laat de Luchtkwaliteit Monitor automatisch via zijn ledje een algehele verslechtering van de leefbaarheid zien. Maar als slechts een van de waardes verslechtert, dan heeft dat te weinig invloed op het gemiddelde om op deze manier zichtbaar te worden.

Wat heb je eraan?

Maar wat heb je nou aan de Netatmo Healthy Home Coach? Een doodgewone thermometer kan de helft van de waarden net zo goed weergeven, en die is vele malen goedkoper. Het zit hem dan vooral in het gemak waarmee je de waarden kunt opvragen, de waarschuwingen die je ontvangt en de interacties die je met andere ‘slimme’ apparaten kunt instellen.

Netatmo Luchtkwaliteit Monitor

Meet de luchtvochtigheid, temperatuur en nog meer!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bekijk dit product
Plus
  • Werkt gemakkelijk
  • Handige waarschuwingen
  • HomeKit-ondersteuning
Min
  • Algemene beoordeling is altijd een gemiddelde van alle gemeten waarden
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Werkt niet met het weerstation dat is al jaren gebruik. Jammer!