Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Moon – Current Moon Phase

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Moon Current Moon Phase


Lees verder na de advertentie

Je hebt van die mensen die, als je een afspraak met ze wilt maken, vragen ‘of het schikt op maandag in week 21’? Géén idee of dat dan volgende week al is of in de verre toekomst. Dat had ik voorheen ook met de maan: nieuwe maan, blauwe maan, supermaan. Het zal.

Moon – Current Moon Phase

Sinds kort weet ik echter precies wanneer het volle maan is. Niet omdat ik in het holst van de nacht driftig aan het slaapwandelen sla en daarbij de koelkast leeg eet. Of omdat ik dan meehuil met de wolven in het bos. Maar omdat ik de app Moon op mijn iPhone heb. Moon laat zien wat de huidige maanfase is, zonder je te overstelpen met té nerdy informatie die je toch niet snapt of begrijpt. Voor de echte sterrenkijkers is het wellicht iets te karig. Een animatie toont hoe de maan er nu uitziet (of op bijvoorbeeld je geboortedag). Schuif de maan aan de kant en je ziet wanneer het volle of nieuwe maan is.

Bij de meeste nieuwe apps weet ik niet hoe snel ik de notificaties uit moet zetten, maar bij deze app worden ze goed en – heel belangrijk – spaarzaam ingezet. Is er iets bijzonders met de maan aan de hand, dan krijg je een raadselachtige melding. Iets als: ‘maybe I’m a UFO. IDK.’ Of: ‘I’m alone in the dark.’ Dat triggert genoeg om de Moon-app even te checken. Verder zit de app vol kleine verrassingen: een iMessage-app waarmee je de maan kunt delen; een widget met een mini-maan. En in de sterrenhemel achter de maan zit muziek verstopt! Tsja, hoeveel sterren is zo’n app waard?!

Download Moon Current Moon Phase gratis in de App Store!


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Deze review komt uit iCreate 97.

Pluspunten

Minpunten